Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/uranusz__a_meglepetesek_bolygoja

Uránusz - a meglepetések bolygója - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

19 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2013. május 6.
Uránusz - a meglepetések bolygója
cikk kép A Vízöntő jegyében két bolygó uralkodik, hagyomány szerint a Szaturnusz, jelenleg az asztrológia az Uránuszt is ide sorolja. Íme egy kis érdekesség-csokor az Uránuszról.
Az Uránusz az előre nem látható eseményeknek, meglepetéseknek a bolygója. Az Uránusz a Merkúr felső oktávja, két rész Merkúr, egy rész Mars tartalommal. A feszítő erő a merkúri szellemiséggel társul, olyan szellemiségi bolygó, ahol óriási akarat és céltudatosság van a magas szellemi képességre. Amióta kinevezték a Vízöntő uralkodójának, megkezdődött a Vízöntő korszak, az 1950-es évekkel, és tart több mint 2100 éven át.

Az Uránusz ma már a Vízöntő jegyének uralkodó bolygója. A technika és a közlekedés bolygója. Ez indította el a technika korát az emberiség javára. Az Uránusz erősen elektromos töltésű, robbanékony bolygó. Hozzá tartozik a közlekedés, a technika, robbantó-mesterség, az aviatika, a rakéták és irányított rakéták, a puskapor, a dinamika.

Az Uránuszt William Herschel fedezte fel a maga készítette tükrös teleszkóppal. Az Uránuszt ezért az asztrológusok között sokan nevezik Herschel bolygójának is. Herschel édesapja zenész volt, így természetesen eleinte ő is zenével foglalkozott, de az angol király 200 fontot adott neki, hogy udvari csillagász legyen.


Hol volt eddig az Uránusz?

Mindig ott volt, ahol van, csak szabad szemmel nem volt látható, és ahogy fejlődik a csillagászat tudománya, minél modernebb távcsöveket fejlesztünk ki a Vízöntő korszakban az Uránusz segítségével, annál „messzebbre látunk”, hiszen az asztrológusok a több mint száz éves megfigyelés szerint az Uránuszhoz sorolják a látás, rálátás, képességét is. Az új bolygók sajnos az emberiségre inkább előnytelenek, mint hasznosak, mert bőségesen vannak előnytelen tulajdonságaik is.

Az Uránuszhoz tartozik a meglepetés, a hirtelen beálló kellemetlen változás, a katasztrófák, a nyugtalanság, a bizonytalanság. Sohasem lehet tudni, mikor lép akcióba az Uránusz, mindig olyan a hatása, mint egy rövidzárlat.


Az Uránuszhoz soroljuk az evolúciót:

A folyamatos változások sorozata, a kibontakozás, az építés, az alkotás.
Az Uránuszhoz soroljuk a revolúciót is:

Az ugrásszerű fejlődést, a forradalmat, a meglévő visszafordítását, a meglévő megsemmisítését.

Minden újítás, feltalálás az Uránuszhoz tartozik

Az Uránusz magára vállalja a forradalmakat, a reformokat, és mindent el akar söpörni, ami régi. Az Uránusz felfedezése után robbanásszerűen fejlődött a technika, modernizálódott a közlekedés, feltalálták az autót, felfedezték az elektromos áramot, a telefont, a rádiót, a repülőgépet, a kibernetikát. Az Uránusz extravagáns embereket nevel. (Pl: A Nobel-díjas Szent-györgyi Albert, a C-vitamin felfedezője.) Az új bolygót, mint az Uránusz, még nehezen érti meg az emberiség. Az idősek nehezen alkalmazkodnak hozzá, az ifjúság egy része még nem tudja kezelni.

Az Uránuszt akkor tudjuk helyesen használni, ha valakinek erősen áll a horoszkópjában. Ebben az esetben intellektuális emberrel van dolgunk, aki messze felette van az átlagosnak. Ez a külsejében is megmutatkozik, messze kirí a környezetéből. Ha az Uránusz valakinek az I. vagy a X. házában áll, rávetíti uránuszi mivoltát. Ezek az emberek jó irányba tudják a dolgokat terelni, zsenialitásukkal, pillanatnyi felismerésükkel. Ragyogó asztrológusokat ismerünk, akinek a X. házában áll az Uránusz.

Az uránuszi ember önmaga számára is tehertétel: ideges, folyton ugrásra kész, kritizál. A jó Uránusz mindenben észreveszi a praktikumot, mindent meg akar javítani, reformálni, ha hatalma van, akkor rettenetesen terhes a környezetére. Elsőrendű vezető szellem tud lenni, a társadalomban minden elavult dolgot meg akar változtatni. Jó Uránusz esetén is nehéz rávenni arra, hogy valakivel együtt dolgozzon, akár munkatársként, akár családtagként.

Az Uránusz levegő elemű jegy uralkodója, ezért kevésbé érzelmes. Az Uránusz szociális bolygó. ("A szamaritánus Vízöntő ember".) A mentőszolgálat a Vízöntő jegyéhez tartozik, míg a kórház már a 12. házhoz.

Az Uránusz modern bolygó, uralma alatt áll a közlekedés, elektromosság, repülés, repülőgépek, a távirat. Az Uránusz újít és sürgeti az előbbre jutást. Hozzá tartoznak a tűzrobbanások, palackrobbanások, természeti katasztrófák, tűzhányó katasztrófák, (hiszen ezek mind előre kiszámíthatatlanok).

Akár harmonikusan áll, akár nem, az Uránusz elsőrendű tulajdonsága az intuíció, forró, száraz, és levegő jelű.


Negatív Uránusz

A negatív Uránusz pusztító hatással van, (a rossz aspektus csak a jellemet, vagy az egészséget károsítja, a tehetséget nem) olyan embereket jelez, akiknek semmi sem szent. A rossz Uránusz nehézséget jelent az egész család számára. A társadalom legkisebb sejtje a család, ha a család megbomlik, szétesik a társadalom, a világ ma ebben sínylődik. A negatív Uránusz elsőrendű kórja az idegrendszer megbetegedése. Dühében önmaga ellen tud fordulni. Bár az Uránusz nem öngyilkos bolygó, de szétzilálja az idegrendszert. Az epegörcs, a fejgörcs mind Uránuszi betegségek, ugyancsak az epileptikus roham, valamint az infarktus is, hiszen mindig hirtelen jön. Betegségei még a különböző nyilallások, húzódások a végtagokban, de az idegrendszerben is. Az alsó lábszár tartozik hozzá a térdtől a bokáig, ez van kitéve a legtöbb sérülésnek.

Az Uránuszhoz tartozik a koraszülés (akinek az Uránusz az 5. házában, vagy a 11. házában rosszul áll, annál mindig akadhat egy gyermek, aki sajnos nem tud világra jönni.)


Az Uránusz lélektanilag

Pozitív tulajdonságai: intellektuális, szenzációhajhász, haladó, eredeti, zseniális, nem dogmatikus, független.

Negatív tulajdonságai: excentrikus, kiszámíthatatlan, egyenetlen, félszeg felforgató.
Az Uránusz gondolkodásmódja:

Pozitív fényszögekkel: intuitív, villámgyors felismeréssel rendelkezik, szellemes, ötletes, találékony, szabadelvű, szociális beállítottsággal bír.

Negatív fényszögekkel: különcködő, lázadó, túlfeszített, szélsőséges, megrögzött, zilált, őrült, görcsös.


Az Uránusz akarata

Pozitív helyzetben: reformáló, a tér és idő legyőzése, az anyag legyőzése, az emberek testvérisége, (uránuszi az ember, amikor azt mondja: a lehetetlen is lehetséges, de nem misztikus úton, a szellemi akarat diadalával).
Negatív helyzetben: felforgató, erőszakos, forradalmi (szépszerével nem lehet az evolúciót végrehajtani).


Az Uránusz érzései

Pozitív helyzetben: nem konvencionális, szabad szellem, szabad szerelem, pajtásházasság, romantikus szerelem, testiség nélküli szerelem.
Negatív helyzetben: extravagáns, perverz, elfajult, "két végén égeti a gyertyát", bűnöző, erkölcstelen, mindig meg nem engedett és tiltott formában bohém, (a bohém máról holnapra él).


Az Uránusz cselekedeteiben

Pozitív helyzetben: ugrándozó, impulzív, robbanékony, kapkodó, ideges.
Negatív helyzetben: vakmerő, elhamarkodott, kiszámíthatatlan, változékony, különcködő, lázadozó, erőszakos.


Az Uránusz fellépése

Pozitív helyzetben: eredeti, a környezettől eltérő, a ruházkodásban is megnyilvánul, szereti az extra öltözetet, minőségben, anyagban, szabásban. A kockásban van uránuszi jelleg. Elhatárolja magát a környezetétől, ez sokszor gőgösnek mutatja.
Negatív helyzetben: robbanékony, kalandos, nem polgárias, feltűnni vágyó.


Az Uránusz hivatása

az Uránusz embere főleg tudományos kutató, az elektromossággal, és közlekedéssel kapcsolatos mindennemű foglalkozás, léghajózás, vagy minden olyan kutató munka, amely az újat keresi. Elvont területen: okkultista, asztrológus, bohóc, pantomim. (Pl. a Szovjetunióban, amely Vízöntő ország volt, rengeteg bohóc és légtornász volt.)


Az Uránusz általános jellemzői

Az Uránusz általában a hirtelen változások és a katasztrófák planétája.

Féme: platina
Köve: akvamarin, aranytopáz, vagy bitopáz, cirkon
Színe: halványlila
Érdekességek az Uránusz hatásáról


Külső megfigyelések

Az Uránuszhoz soroljuk az ugrásszerű változásokat: Áthatják a világnézeti krízisek, fordulópontok, politikai zavarok. Az Uránusz mindig részt vesz a forradalmi jellegű kereskedelmi és iparosítási folyamatokban. Ennek megfelelő irodalmi tevékenységek: jövő regények, emancipációs hullámok, valaminek az első kifejezései, pszichoterápiás megfogalmazások, sokk-terápia, kriminalisztikus rajtaütések és provokatív kérdések, radikális környezetváltozás.


Térlegyőző és időmegtakarító technika

Feltalálói tevékenység, szabadalmi hivatal, tervezőiroda, repülőgép építés, repülőtér, robbanómotor, rakétahajtómű, rakéta, elektromos vonatkozások. Film, rádió, televízió, a távközlés minden fajtája, tudósítóközpontok, viharszolgálat, mélyvasút és csőposta, radarkészülékek, talajkiemelés, ásványkutatás, éghajlati folyamatok és mindenfajta sugárzás, röntgentechnika.


Különleges anyagai

Platina, sugárzó anyagok, katalizátorok, fulladást okozó fojtó anyagok, borostyánkő.
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...
A kabbalista felemelkedés és...
A kabbalista felemelkedés és...
A zsidó kabbala elméleti és a gyakorlati kabbalára osztható. Előbbi Isten és a világ megismerésével, valamint az emberi önismerettel foglalkozik, addig utóbbi mágikus módszereket tanít. Vajon hogyan...
6 mód, hogy elkerüld a genetikailag...
6 mód, hogy elkerüld a genetikailag...
Hacsak földrajzilag nem abban az egy tucat olyan országban tartózkodsz a világban, amelyekben a GMO-t (genetikailag módosított élelmiszereket) betiltották, akkor te valószínűleg fogyasztasz GMO-t....
Rák jellemzése - A gondoskodó
Rák jellemzése - A gondoskodó
Félelmetesen szenzitív és önvédő. Van egy csigaháza, melybe időnként, vagy állandóan belebújik, védelemként a világ támadásai ellen. Személyes ügyekben érzékeny a valóságos vagy vélt megbántások...
RÁK (víz, kardinális, yin ) – a...
RÁK (víz, kardinális, yin ) – a...
Rák hava: június 21.- július 22. Jellemzi az aggódás, és érzékeny reagálás