Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/ujhold_az_oroszlanban_a_sasok_szarnyalasa

Újhold az Oroszlánban, a sasok szárnyalása - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

35 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2013. augusztus 6.
Újhold az Oroszlánban, a sasok szárnyalása
cikk kép 2013. augusztus 6-án, kedden éjszaka (budapesti idő szerint 18:57) az Oroszlánban lévő Nap uralma alá vonja a vele együtt álló Holdat. A Nap a tudatot, míg a Hold a tudatalatti, ösztönös részünket képviseli.
Újhold az Oroszlánban
"Egyszer. Mindig csak egyszer.
Újholdnál egységbe kerül az akarat és az érzelem. Ezekkel az összevont erőkkel, ezzel a totális azonosulással lehetőség nyílik az újjászületésre, a megújulásra. Az Oroszlán jegyében ez ez én-kibontakoztatás területét jelenti.


Emlékeztetők
Az előző Rák újhold-képlet* (lásd cikk végén!) bizonyos vonásai - mintegy megerősítésképpen - megismétlődnek.
A Nap-Hold együttállás a IV-es házba, a Rák házába kerülnek.

A nagy trigon, aminek a két fix csúcsát hónapok óta a Szaturnusz és a Neptunusz jelzi, ezzel az újholddal búcsúzik, mivel a Jupiter továbbhaladásával felbomlik ez a támogató konstelláció. De még utoljára ez a Jupiter fontos üzeneteket közvetít, amit a Plútó szembenállása és az Uránusz kvadrátja hangsúlyoz.

Az állócsillagok is emlékeztetnek minket: a Rák-újhold a felállásban az Algol az MC-n ücsörgött, most az aszcendensen találjuk meg. Ott a Hattyú, itt egy sas emel bennünket: az MC-n az Altair (az Aquila, vagyis a Sas csillagkép alfa csillaga) áll.


Sasok szárnyalása
A Sas csillagkép mitológiája Zeuszhoz kapcsolódik, aki állítólag sassá változva ragadta el Ganymédés királyfit, akit később az istenek pohárnokává tett. De a főisten a sas álruhát Létóval szemben is felöltötte, aki az egyesülésükből később Apollót, a Napot és Artemiszt, a Holdat szülte.
A sas a világ kultúráiban a napkultusz egyik fontos szimbóluma.

Az Altair egy viszonylag közeli, 16 fényév távolságban lévő csillag, ami a repülő sas nyakán halvány sárga fényben ragyog. Ptolemaiosz szerint a hatása marsi és jupiteri, ami nagy képzelőerőt, erős szenvedélyeket, fékezhetetlenséget, ám éles elmét és tisztánlátást is adományoz.

A maja horoszkóp szerint Kék Ritmikus Sas ennek a napnak az energiája, ami azt támogatja, hogy önmagunkra és a világra egy magasabb nézőpontból tekinthetünk. A sérült Sas az áldozati a hiányos öntudatot jelenti, amikor áldozati szerepeket veszünk magunkra, mikor nem tudunk nemet mondani, mikor mindenki mást meg akarunk menteni, mikor nem tudunk repülni és csak vágyódunk a szabadság után. Perspektívák nélkül, céltalanul bolyongunk a világban vagy rögeszmésen keressük a desztinációnkat.
Azonban a magasban köröző Sas szemén, vagyis víziókon, látomásokon és álmokon keresztül, felfedezhetjük a planetáris tudatosságot - valódi önmagunkat az Univerzumban. Beteljesíthetjük azt, ami a REND-eltetésünk. Eggyé válhatunk a szüntelen áramlással, mint ahogy a sasok is kitárt szárnyakkal emelkednek a széllel. Aktivitásra, cselekvésre és egyben befogadásra, vagyis a dinamikus egyensúlyra inspirál bennünket.


Érzelmi alkímia
Az elmúlt időszak csodálatos lehetőségeket, új távlatokat nyitott meg előttünk. Minden szinten - tudatosan, érzelmileg - felkészített bennünket, hogy felismerjük, megnevezzük, megálmodjuk azt az életet, amire vágyunk. Egyeseknél ez a folyamat "finomhangolásként" zajlott, másoknál megdöbbentő, látványos és váratlan események formájában.
A Rák jegyében késszé váltunk a befogadásra, az Oroszlán a megtermékenyülés aktusa, a teremtőerők, a kreativitás megnyilvánulása. A kiáradó férfi-energia. A cselekvés. A létezés. Kezdd el végre élni önmagad!

Az i-re a pontot, vagy hogy az Oroszlán havában stílszerűek legyünk: a fejre a koronát most a Jupiter teszi fel. Arra biztat minket, hogy higgyük el, mindez (és minden) lehetséges. Bízzunk a felsőbb erőkben.

Mélyreható változások indulnak el a kiteljesedésünk, a felszabadulásunk irányába. Ha elbizonytalanodnák, csak hívjuk elő a Hamvas-sorokat:


Újhold az Oroszlánban
"Egyszer. Mindig csak egyszer.
Mindig először, mindig utoljára.
Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni.
Nem alkalmazkodni. Elhatározni.
Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat.
A bátorság… a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni.
Élve meghalni, vagy meghalva élni.
Aki ezt elérte, szabad.
És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet.
Szeretni."
- Hamvas Béla -


Mert ha akadályok, nehézségek vagy visszalépések bukkannak is fel az életünkben, ez az érzelmi alkímia tovább zajlik. A szívünkben.


* A Rák újhold
Az átrendeződés folyamata zajlik már egy ideje és a Rák jegybe lépésekkel (sorban: Lilith, Nap, Jupiter), illetve a nagy víz-királytrigonnal az érzelmi energiák kerülnek fókuszba.
A bennünk kavargó érzéseket kell most renddé, valósággá, nyilvánvalóvá formálni.
Minden teremtés a káoszból (vagy ahogy Jung fogalmaz: a kreatív káoszból) fakad, ami a női energetikát, a mélységet, a sötétséget, az érzelmeket, a tudatalattit képviseli. Ez a mítoszok ősvize, őstojása.
A kezdet és a vég, az önmagából kiemelkedő és önmagába visszahulló körforgás, a létezés ritmusa.
A végtelen lehetőségek születésének mágikus pillanata. Itt még nincs egyetlen - itt még minden van.

Ahogy az ősi női erő feledésbe merült, úgy az érzelmek és a megérzések is átalakultak.
A férfias pólus, az intellektus szűrőjén keresztül bukkannak a felszínre még bennünk, nőkben is, s ahogy a friss forrástól a tenger felé futó folyókat, úgy ezeket az emóciókat is félelmek, szorongások, ambíciók, keserűségek "mérgezik".
A Szűz aszcendens mint egy finom filter ezt most megtisztíthatja, megértéssé formálhatja. A tiszta érzések mellé a tisztánlátás ajándéka társul.
Ha képesek vagyunk "lemosni" magunkról azokat a régi mintákat, amikre nincs többé szükségünk, készen állhatunk az új élet beengedésére.
Ahogy a női misztériumokban, így a mindennapokban is: az elengedés aktusával válunk a legbefogadóbbakká.
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...