Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/szinasztria__baratsag_kapcsolatok

Szinasztria - barátság, kapcsolatok - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

30 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2014. március 5.
Szinasztria - barátság, kapcsolatok
cikk kép A szinasztria felvilágosítást ad a nem erotikus vonatkozású kapcsolatokról is, melyek közül a legkomolyabb a barátság. Kérdés, hogy barátunk-e valaki, vagy csak színleli csupán? Nem titkos ellenség-e és ha barátunk, vajon meddig marad az? Először a születési horoszkópokat kell megvizsgálnunk, hogy meggyőződjünk a jellemről.

Nyomtassátok ki egymás asztrológiai képletét, majd tegyétek egymásra. Fontos, hogy mindkettőtöknél a házak ugyanoda kerüljenek (1-12)!


Az érzelmek valódiságát és tisztaságát az erős és jó kapcsolatokkal rendelkező Jupiter mutatja, persze nem kell éppen az Ascendensen állnia.

Az érzelmek állhatatosságát többé-kevésbé a jó és sértetlen Szaturnusz rejti. Minden esetre ne legyen quadrátban az Ascendenssel, lehetőség szerint ne álljon a Mars sem rossz fényszögben sem az Ascendenshez, sem a Holdhoz.

Ha sikerült megállapítanunk, hogy nincsenek rossz jellemhibára utal jelek, akkor hozzákezdhetünk a két születési horoszkóp szinasztriai elemzéséhez.

Itt elhanyagolhatjuk a Mars és a Vénusz kapcsolatokat, hiszen barátság esetén jó, ha ezek nem nagyon domborodnak ki.

A Vénusz kapcsolatok az egyik félnél erősen erotikus szinezetet kaphatnak.

Az is jó, ha egyneműek között a Vénusz és az Uránusz nem állnak együtt.

A legjobb, ha a barátságban nem kap szerepet a Vénusz és a Mars, és az Uránusz!

A legfontosabb a nemes érzelmi kötelék, a kölcsönös Jupiter-Jupiter fényszög.

Továbbá a Jupiter – Ascendens, Jupiter – Nap, Jupiter – Hold.

Kívánatos a jó Szaturnusz fényszögben a Jupiterrel.

A barátságnak nem árt a kártékony bolygók közötti harmonikus fényszög.

A szembenállás – ha nem alantas jellemű emberről van szó – sokszor olyan feszültséget visz a barátságba, ami nagyon érdekessé teszi a barátságot, és nem unalmassá.

Ha egyik fél Napja szemben áll a másik fél Napjával, érdeklődést mutatnak egymás iránt, de nem hoz valódi bensőséges barátságot.

Az ellentétet vonzzák egymást – halljuk sokszor -, de elég egyetlen egy ellentét, legyen ez nemek, vagy a csillagok között.

A férfi és a nő között létrejövő Nap szembenállás Nappal nem vezet barátsághoz, és más téren akkor köt, ha az fényszög viszonyok kompenzáltak. De tudjuk ugye, hogy férfi és nő között az Ascendens szembenállás Ascendens a legerősebb szerelmi bilincs.

Az együttállások egyneműek között nem alakítanak ki feszültséget, nem lesz belőle közelebbi barátság, mert az ilyen barátság érdektelen, noha kellemes az unalma.

A szoros célra törekvés találkozásánál termékenyítően hat a Nap-Nap együttállás, azonos kedvtelésnél pedig a Hold-Hold együttállás.

Azonos neműek barátságához a legkedvezőbb a Nap-Nap, illetve a Hold-Hold trigon, szextil, és a szembenállás pedig sokkal jobb, mint az együttállás.

A lassú bolygók együttállásai.

Az azonos korosztály elkerülhetetlen velejárója, nem állnak a barátság útjában, sőt előmozdítják.

Ám ha az egyik fél Marsa áll együtt a másik fél Marsával termékeny, feszültség nélküli veszekedésekhez vezet.

A barátságnak az akadálya a Mars és a Szaturnusz kártékony bolygókkal való együttállása.

Pl. A Mars együttállása a Neptunnal, vagy a Plútó együttállása a Szaturnusszal, vagy a Mars együttállása a Plútóval, stb.

A kártékony bolygók közötti együttállással kapcsolatban jegyezzük meg, hogy a Szaturnusz hatása nem jelentkezik azonnal, hanem elhúzódik, elodázódik és lassan ássa alá a kapcsolatot.

Rossz Uránusz kapcsolat esetén mindig váratlan fordulatokra kell felkészülnünk.

Sok jó fényszög úrrá lehet a kevesebb, gyengébb hatáson, sőt, akár a méregfogát is kihúzhatja.

A Merkúr aspektusoknak a barátság vonatkozásában nem tulajdonítunk különösebb jelentőséget.

A házakat érintően ügyeljünk arra, hogy a másik fél kártékony bolygói részéről ne kapjon a 11. ház kellemetlen fényszöget.

Így vegyük vizsgálat alá az 5. házat is. Jó hatású a Vénusz és a Jupiter a barátunk 5. vagy 11. házának, vagy házában.

Ártalmatlanok a jó, vagy semleges fényszögű bolygók, ha nem is hatnak kedvezően.

A barátságra nagyon kedvezőtlenül hat a 12. ház kapcsolata, sokkal rosszabb, mint a 6. és a 8. ház.

Az alapjelentést mindig a fényszögek adják meg, a házak viszonylatait csak járulékosan építsük bele a kifejtésbe.
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

kommentló képe
Válasz bellissimo hozzászólására: Kedves Bellissimo! Kérlek olvasd el a következőt: http://cupp.hu/asztrologiai_lexikon/fenyszogek#eleje Remélem tudtam segíteni neked :)
kommentló képe
Ez nem teljesen világos...sőt nagyon nem. Meg mi az a fényszög?
Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...