Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/parkapcsolat_szerelem_horoszkop

Párkapcsolat, szerelem-, horoszkóp - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

35 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2014. február 12.
Párkapcsolat, szerelem-, horoszkóp
cikk kép A legtöbb kérdés a születési képletek össze-hasonlításának tárgyában érkezik hozzám. Szerelmi partnerek, házastársak, gyermekek, szülők születési horoszkópjainak egymással affinitásban állnak, ez az Állatöv egy-egy része, bolygóállás, vagy sarkalatos házállás révén kölcsönhatásban hangsúlyt kap. A születési képletelemek öröklődni szoktak, különösen fontos ezek között az Ascendens, és MC tengely, valamint a Nap és a Hold horoszkópbeli helyzete, fényszögei.
Sokszor látszik, hogy a gyermek Napja együtt áll az édesapja Ascendensével, vagy MC-jével – a hosszanti tengelyével. A gyermek Ascendense pedig együtt áll az édesanya Napjával, vagy Holdjával.

Más hasonlóságok is előfordulhatnak: például a Jupiter vagy a Szaturnusz ugyanabban a házban áll szülő és gyermek horoszkópjában, és tömeges jelenség a fényszögek egyezősége.

Ha a testi külső, a hajlamok és a tulajdonságok öröklődnek, akkor öröklődnek a születési képletelemek is.

A hajlamok, a tulajdonságok egyezésére egyforma vélemények nézetek épülnek, ami viszont rokonszenvet ébreszt. A vélemények különbözősége nem jelent feltétlenül ellenszenvet is, mert többnyire teremtő feszültséget hoznak létre.

Ha a különböző nézetek kiegészítik egymást, akkor tartalmas kapcsolatokat alakítanak ki, ez esetben „az ellentétek vonzzák egymást”.

Lényegében vonzza egymást a férfi és a nő, - de nem minden férfi, és nem minden nőt – mert a kapcsolat az önfeláldozó szeretettől a közönyön át, a kompromisszum nélküli gyűlöletig terjedhet.

Nemcsak a nemek viszonylatában van ez így, az élet számos más területén van kapcsolat az érdektelen „O” ponttól, a plusz – mínusz irány végletet alkot, tehát oldott feszültséget.

A barátságnak nincs ártalmára a kártékony, vagy az indifferens bolygók közötti harmonikus fényszög kapcsolat ezt az asztrológiában tritonnak, szextilnek hívjuk.

A szembenállás – asztrológiai nyelven oppozíció -, ha nem alantas jellemről van szó, sokszor kívánatos feszültséget visz be a kapcsolatba, ami kizárja az unalmat.

Egyik fél Napjának szembenállása a másik fél Napjával fokozott érdeklődést támaszt egymás iránt, de férfiak között nem szokott valódi intim barátságot létrehozni. A férfi és nő közötti Nap szembenállás Nappal viszont nem vezet barátsághoz. Egyéb területen is csak akkor köt össze két felet, ha a fényszög viszonyok egyébként erre utalnak. Ám ha egy férfi Ascendense áll szemben egy nő Ascendensével, az a legerősebb szerelmi bilincs lehet.

A bolygók együttállása egyneműek között – pl. Nap együtt áll Nappal, vagy a Hold együtt áll Holddal – nem fakaszt termékeny feszültséget, nem lesz belőle közelebbi, szoros barátság, mert az egyirányú barátság érdektelen, bár kellemes az unalma.

Azonos célra törekvésnél termékenyítően hathat, ha az egyik fél Napja együtt áll a másik fél Napjával, azonos kedvteléseknél pedig, ha a Hold együtt áll a másik fél Holdjával.

Azonos neműek barátságára tehát a legkedvezőbb a Nap illetve a Hold kellemes fényszöge a másik Napjával vagy Holdjával. Ilyenkor a szembenállás viszont sokkal jobb, mint az együttállás.

A lassú bolygók együttállásai, például, ha az Uránusz együtt áll az Uránusszal, vagy Neptun együtt áll a Neptunnal, vagy a Plútó együtt áll a Plútóval, arra utal, hogy a felek egykorúak, ezek nem állnak a barátság útjában, sőt, előmozdítják a barátságot.

Ezzel szemben ha az egyik fél Marsa áll szemben a másik fél Marsával, az termékeny, feszültség nélküli vitákhoz vezethet.

A barátságot akadályozza a Mars vagy a Szaturnusz kártékony fényszögei. Pl. ha egyik fél Marsa együtt áll a másik fél Neptunjával.


Mindig tartsuk szem előtt:

A szülők és a gyermekeik közötti rendszerint egyezőség magatartás és jellem vonatkozásában hasonlóságot tapasztalhatunk.

Szülők és gyermekeik születési képletében rendszerint számtalan születési képletelemet találunk.

Szülők és gyermekek egymásnak rendszerint mélyen rokonszenvesek.
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

kommentló képe
Én 1988-ban ismerkedtem meg az asztrológiával. Aztán egyre jobban kezdtem tanulmányozni a saját, majd a családtagok képletét. A saját horoszkópomban az Ascendens a Nyilas jegyében áll a születésem pillanatában ( 17 fok 16'-én ). A lányomnak szintén nyilas az Ascendense ( 7 fok 46' ) - tehát valóben örökletesek ezek . ( Johnny )
Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...