Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/kundalini_avagy_a_szex_kreativ_energiaja

Kundalini avagy a szex kreatív energiája - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

8 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2012. április 11.
Kundalini avagy a szex kreatív energiája
cikk kép A Kundalininek több neve is van. Hívják "kreatív szex energiának", "csavart erőnek", Saktinak és "kígyótűz­nek".
jóga-hagyománya Kundalinit kígyóként ábrázolja, amely a gerinc alján, az Ida, Pingala és Szusumna találkozási pontján, há­rom és félszer összecsavarodva fekszik és alszik. Jóga technikákkal ébreszthető fel. Ha felébred, megindul a gerincen felfelé. Amint a hat gerinc központon (csakrán) áthalad, életet visz beléjük, éppúgy, mint azokba a lelki erőkbe (Sziddik), amelyeket a csakrák irányíta­nak. A hagyomány szerint, amikor a Kundalini eléri a fejtetődet, Sívával örömteli egyesülésben forr össze. Ekkor elérted a szabadsá­got, és csodákra vagy képes.

A Kundalini felébresztése az emberi inkarnáció legfőbb célja. Serkentésére sok módszert használnak. Egy népszerű guru tanítványai például feneküket a földhöz verik, és hiperventillációt hajtanak végre. Az így keletkező hatalmas erő zabolátlanul lövell fel a gerincen, és veszélyes rezgéshullámokat küld a testen keresztül.

Egy másik tekintélyes guru több ezer követője azt vallja, hogy mesterük a Saktipat beavatással ébresztette fel bennük a Kundalin­it. Ez semmi mást nem igényelt, mint azt hogy teljesen vessék alá magukat a gurunak. Ez most egyébként a legújabb divat, és sok jó­ga-tanár úgy hirdeti magát, hogy a Saktipat módszert követi. Ez azonban csak egy egyszerű pszichológiai trükk, és eredményei nem hosszú életűek.

A hinduk egy hajtincset, egy úgynevezett beavatási csomót köt­nek fejük Bindunak nevezett pontjára. Ez a koponya azon része,. amely a csecsemőkben és aggastyánokban puha, és úgy tartják, hogy a lélek ezen a ponton lép be a testbe, és távozik belőle. A be­avatási csomó abban segít nekik, hogy tudatukat erre a pontra irá­nyítsák. Így mindig érzik a gyűrűző Kundalini energiát.

A tantrikus gyakorlatban azt tanuljuk meg, hogy ha felkelted sze­xuális vágyad, és eközben a légzést, mint közvetítő eszközt haszná­lod, automatikusan kezded majd érezni a Kundalini erőt. Minden tantrikus technika megismételhető élményt nyújt, mivel a Tantra egzakt tudomány. Minden alkalommal, amikor azt a gyakorlatot végzed, az mindig ugyanazt a hatást váltja majd ki belőled.


Fizikai felemelkedés: Kundalini

A felemelkedés az a folyamat amikor a mi fizikai formánk megtapasztalja azt hogy amint elmozdulás történik gondolatain és érzelmi mintáinkban akkor ez visszahat a fizikai testre is. Megérteni azt hogyan mozognak az energiák a testben egyfajta átalakuláshoz vezet amelyet megtalálhatunk a kundalinival kapcsolatban is.( Ezt az ősi Indiában a tantrikus jógában tanították illetve fejlesztették ki.) Azt tanították hogy minden személynek van egy hatalmas energia gyűjtője amely a gerinc alsó végénél helyezkedik el.Ez szándékosan illetve meditációval és koncentrációval felemelhető a gerinc mentén egészen a harmadik szemig.

A kundalini energia felemelkedik amennyiben a csakrák kiegyensúlyozottak energetikailag illetve az energia csatornák is.Ezen csatornák jellegük szerint a következőek: ida (női) ,pingala (férfi) illetve a szushumna.Ezek végig haladnak a gerinc mentés és mindegyik csakrával kapcsolatban vannak. Ez a tantra jógát tanulóknak évekbe kerül és rengeteg hosszas gyakorlásba.De nagy az ő jutalmuk, mivel amikor felemelkedik a kundalini akkor egy magasabb tudatállapot jön létre amelyet megvilágosodásnak szoktak nevezni. Napjainkban ezen folyamat spontán módon is megtörténhet egyfajta genetikus előnyként vagy gerincsérülés kapcsán illetve magasabb energiaszint létrejöttével meditáció által.

Ezt sokan hirtelen melegként érzékelik,villanásként vagy színes fényként a szemben,hangokként a fülben.Néha kellemetlen érzésként a gerincben.Ezért veszélyes is lehet ezen hatalmas energia hirtelen felébredése,különösen ha váratlanul éri az embert.
Felemelkedés vagy Leereszkedés

A fontossága hogy emeljük az energia szintjét a testnek mert ezáltal magasabb rezgéseket vagyunk képesek megtartani. Tudjuk mi történik ha külföldi nyaralás során a hajszárítót magasabb feszültségű konnektorba dugjuk.Kiég.

Ugyan ez történne velünk fizikailag ha engednénk leereszkedni ezeket a finom energiákat anélkül hogy előtte fokozatosan rá ne hangolódtunk volna.
Legtöbbünk felsőbb énje amely része multidimenzionális létezésünknek ezeken a finom frekvenciákon létezik és így a testünkben is el tud helyezkedni.

Ez az alapja annak, hogy létrehozunk építészetileg szent épületeket mint a templomok vagy a katedrálisok, hogy ilyen módon hívjuk Isten-t a házba. Miért lenne ez másként saját fizikai struktúránkkal amely ugyanazon geometriai arányokon alapul.

Mi élő, lélegző templomok,biotemplomok vagyunk amely magasabb tudatállapot felé halad a bolygónkon.További előnye ezen meditációnak hogy különféle frekvenciákra hangolja rá a testet az idők folyamán.

Továbbá felkészít minket a megváltozott állapotára a valóságnak amelyet néha szédülésként,émelygésként vagy még akár fejfájásként tapasztalhatunk meg ha próbálunk harcolni ezen megváltozott állapot ellen.

A felsőbb én leereszkedése jelen van különféle kultúrákban a mitológián keresztül egészen a legendákig generációk hosszú sora óta. Különféle módon ábrázolták ezt: a Szent szellem leereszkedése, visszatérése az Egynek akik bűnök nélküli fehér lovon ( a keresztényeknél és a hinduknál) , a galamb visszatérése a Szent Grál-hoz , a pegazus aki a katonát hozza a görögöknél. Közös ezen témában, hogy az Egy visszatér és a legnagyobb káoszból helyreállítja a rendet. Ezen formája a felsőbb tudatnak, a leereszkedése ebbe a világba nem új, történetek arról hogy angyalok és istenek meglátogatják az embert eléggé ismertek. Ők ahogyan mondták "tűzszekereken" (a hinduknál) vagy kocsin amely úgy nézett ki mint "kerekek a kerekekben" (Ezekiel-nél).

Az alap koncepció ugyan az... a felsőbb tudatnak valamilyen járműre van szükség hogy a sűrűbb anyagba léphessen. Itt jön elő a MerKaBa koncepciója, mint az a jármű amelyet ha aktiválunk akkor ezzel saját energiáinkat ezen szent struktúrával átalakítjuk és ezáltal a finom energiák háza lehet és ezáltal felsőbb énünknek ( a mi kapcsolatunknak az Isten-hez) és így képesek leszünk megváltoztatni tudatállapotunkat és ekkor igazán "sétálhatunk világok között".
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...