Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/igy_kezdjuk_a_2014es_evunket

Így kezdjük a 2014-es évünket! - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

31 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2014. január 2.
Így kezdjük a 2014-es évünket!
cikk kép A Ketu, azaz a Leszálló Holdcsomópont a Kosban áll, ami szinte saját jegye. Ebben a pozícióban a figyelmünk ösztönösen a természetes gyógymódok irányába, a régi kultúrák megismerésére irányul, mert a Ketu ezekhez a témákhoz is kapcsolódik, de vigyázzunk arra, hogy vélt és valós sérelmeinken ne agyaljuk túl magunkat, mert ezzel a bolygóállással a figyelmünk jobban a veszteségeinkre is terelődhet.
Július 13-ig ez így is marad, akkor lép át a Halakba majd a Ketu. A Rahu és a Ketu a Hold Fel- és Leszáiló csomópontjai, olyan extra bolygók, amelyeket a Védikus Asztrológia használ. Rahu párbolygója a Ketu, mert mindig egymással szemben állnak, és míg a Rahu általában felfokozza a helyzeteket, addig a Ketu pedig gátakkal szokta elérni azt, hogy képtelenek legyünk külső dolgok lebonyolítására, és inkább befelé forduljunk.
Rahu az illúzió, az őrület, a perverzió és a felfokozottság bolygója is, hogy néhány komolyabb erényt felsoroljak, és az asztrológia egyik alapvetése az, hogy egy gyenge bolygó sokkal rosszabb eredményeket hoz, mint egy erős pozícióban álló égitest.

Tehát a fent említett érdemek is eggyel keményebben csapódnak le, mint szoktak.

A Jupiter az Ikrekben áll, és az Ikrek jegyében a Jupiter nem igazán érzi jól magát, mert az Ikrek uralkodó bolygója a Merkúr, és ez a két bolygó nem a nagy barátságukról híres.

A bolygók közötti viszály a védikus történelemben egy „apró" incidens miatt keletkezett. A Jupiter bolygó felesége Tárá, lelépett a Holddal és az ő frigyükből született meg a Merkúr. Szóval szerintem elég egyértelmű a két bolygó közti ellentét.

Ránk nézve ennek az ellentétnek a hatását úgy érezzük leginkább, ahogyan a Jupiter hatásai szembe kerülnek a Merkúréival. A Jupiter a spirituális intelligenciánk bolygója, míg a Merkúr inkább a racionális, száraz és borotva éles analitikus gondolkodás bolygója.

A Jupitert a diszkriminációs intellektus mögöttes ereje is, és itt a diszkriminációt jó értelemben használom. Tehát arra a képességre gondolok, hogy meg tudjuk különböztetni a jót és a rosszat, vagy, hogy bizonyos helyzetekben magasabb elvek mentén döntünk úgy, hogy valamit megteszünk vagy sem, ez a Merkúrnál teljes mértékben hiányzik.

A Merkúr csak a tények mentén halad, mindig és mindenkoron racionálisan dönt, hideg fejjel. Ez az elkövetkező pár hónapban, amíg átlép a Jupiter a Rák jegyébe (2014. Június 18-án fog áthaladni a Jupiter) okozhat belső harcot a lelkünkben. Harcot, ahol a lelkünk egy picit összecsap az agyunkkal.

A Mars a Szűz jegyében áll, ami a természetes zodiákus 6. jegye, az ellenségeskedés, a harc és a félreértések jegye is egyben, egyszóval nem a legkönnyebb pozíció egy olyan bolygónak, akit a Háború Isteneként is tisztelnek sok-sok kultúrában. Ugyanakkor a Mars a 6. házban azt jelenti, hogy mindig és mindenkoron letudjuk győzni az elénk tornyosuló akadályokat. Viszont a Mars a Szűzben nem érzi jól magát, mert nincs jó viszonyban a Merkúrral, a Szűz uralkodó bolygójával. Szóval vigyáznunk kell a bennünk gyűlemlő agresszióval. A Mars-Merkúr összhatás az igazmondásnak sem tesz annyira jót, meg is volt minden amerikai elnök képletében Kennedy óta.

A Rahu és a Szaturnusz együtt áll a Mérlegben, ami a házasságoktól az üzleti kapcsolatokig, minden együttműködést zavar és hihetetlenül megnehezít minden fajta együttműködést minden partneri viszonylatban. Ez még el fog tartani Július 13-ig, amíg a Rahu át nem lép a Szűz jegyébe.

A Nap, a Hold és a Merkúr a Nyilasban állnak, ami a Nyilas idealizmusát felerősíti, és ráadásul a Nyilas a természetes zodiákus 9. jegye, ami a lelkiséggel és a lelki egyensúllyal kapcsolódik, így erős igényünk lesz a kommunikációra, mert a Nap és a Merkúr mindig fokozza a kommunikációs igényeket, és a tanító beszédet is. így érezhetünk világmegváltó hívást embertársaink irányába, de a negatív bolygók hatásai végett, a Mars, a Rahu és a Szaturnusz pozíciói miatt nem biztos, hogy megértő fülekre találunk majd.

A Nap és Hold együttállás mindig azt vonja maga után, hogy fényt hozzunk mások életébe, saját magunk kárára. Szóval a megváltás érzete még erősebb lesz bennünk, de szerencsére a Hold 2-2 és fél naponta továbblép egy jeggyel és már oldódik is a hiper együttérzés érzete. De azért a kényszer, hogy másokat meggyőzzünk, fokozottan ott lesz a lelkünkben még így is, főként Január 6-tól Január 8-ig, amikor a Vénusz is a Nyilasban lesz.

Január 6-ig a Vénusz a Bakban áll, ami előállít egy házcserés helyzetet, mert a Vénusz a Szaturnusz és a Szaturnusz a Vénusz házában helyezkedik el. Ezek a bolygók baráti viszonyban vannak és képesek arra, hogy egymásból a jót hozzák ki. A Vénusz csökkenti a Szaturnusz keménységét, a Szaturnusz pedig picit fegyelmezi a Vénusz bohémságát és ínye ne kedés ét.

De ez erőt fog adni abban, hogy mind a kapcsolatainkban, mind a munkánkban és életfeladatainkban önzetlenül és szorgalmasan tegyük azt, amit meg kell tenni, úgy, hogy a Nap és Merkúr együttállás azt is segítheti majd, hogy jobban és szebben tudjunk kommunikálni.


Na, valahogy így kezdjük a 2014-es évünket!
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...