Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/heteves_periodusaink_2

Hétéves periódusaink 2 - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

8 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2013. augusztus 16.
Hétéves periódusaink 2
cikk kép Az emberi életben a hétéves periódusok megfigyelése ősi eredetű.
Már Hipokrátesz számolt ezzel, aki megfigyelte, hogy az emberi szervezet hétévenként megújul.
Azok a várt, vagy rettegett HÉT ÉVES PERIÓDUSOK, asztrológiai alapjai

Az emberi életben a hétéves periódusok megfigyelése ősi eredetű.

Már Hipokrátesz számolt ezzel, aki megfigyelte, hogy az emberi szervezet hétévenként megújul.

Megfigyelte, hogy komoly és döntő változásokat eredményez, 56-60 év között, amelyben sajátos lefolyású szervi károsodások, és utóhatások vannak. A rossz szokások egészségügyi krízisben csúcsosodnak ki. Legjellemzőbb tünete elsősorban a hölgyeknél, de az uraknál is előfordul, a neve klimax.

Az asztrológiai diagnosztika nemcsak általános sémát nyújt az emberi élet számára, hanem tapasztalatainak területe egyéni életfolyamatokon nyugszik.


8-14 éves koráig ismét a Hold uralja az első 7 évet. Az álomszerű kezdet periódusa.

Kezd kialakulni a személyiség, a fantázia és az utánzási ösztön segítségével, a plasztikus emlékezőtehetséggel, a benyomásokra való érzékenységgel, és a környezeti változások szándékos magába szívásával. A tananyag matricaszerű felvétele, vagy a formális számolás, írás, nyelv, vagy tartalmi, a szemléletmód naiv átvétele.

Készség nélkül sokrétű anyag és életmód felvétele, ezek feldolgozása még az élmény egységes folyásában.


14 éves korban feleződik a Szaturnusz keringése, vagyis szemben áll saját helyével.

Ez az állapot 70 éves kor előtt kétszer fordul elő.

Ekkor először.

Újjászerveződik a személyiség. Elkezdjük magunkat igazolni, és megvédeni. A serdülő, meghatározza, hogyan tud a legjobban védekezni a világgal szemben. A megértő és szimpatikus szülői hozzáállás sokat segíthet ebben.

Természetesen mindenkivel szembe helyezkedik, hiszen már ő határozza meg a saját rendjét, harcol érte.

Ilyenkor két dolog lehetséges: az egyéniség befelé fordulhat, ha erősebb ellenállásba ütközik, mint amit le tud győzni. Feladja a külső harcot, és békét keres önmagában.

A másik, amikor agresszívvá válik, és szembeszáll a külvilággal, esetleg elhagyja a szülői házat, vagyis elválik a szülőktől. Ellenkezik abban is, hogy milyen iskolába járjon, sokszor sajnos egyik szülő távozását is jelzi ez a tranzit, nem egyszer válás formájában.


A következő 7 éves periódust a Merkúr uralja majd:


14-21. éves korában. A kereső intelligencia időszaka.

Kilép a gyermeki utánzásból és önmaga megítélésében feleslegesség tudatba kerülhet.

Ez a lehetőségek legintenzívebb felvázolásának ideje, már feketén-fehéren lát, kísérletet tesz arra, hogy az életet sajátos módon megragadja, megfogalmazza.

Kétségek emésztik, amíg lelkesedő készségét nem ragadja meg valamilyen szellemi vezetés és állítja be valami nagy életcélba, ami alatt testi és szellemi viharok, neurózis, önmaga kívülről befelé való tükrözése történik.

Ez az első felső quadrát. I-X. fényszög.

Már tudja, hogy melyik utat választja, valószínűleg egyetemre jár, vagy egy biztos állása van. Szembe kerül a IV. házzal. Céljait egyedül kívánja meghatározni, a szülők véleményét inkább figyelmen kívül hagyja, vagy ellenszegül. Igyekszik a maga útját járni, leválik szüleiről, és jobb esetben már van saját lakása, de mindenképpen szeretne külön költözni. Akár úgy, hogy megházasodik, és szembekerül házastársa szüleivel is.

Már elkezd a biztonságra törekedni, akár egy állás, akár egy lakás, akár egy családalapítás vonalán.

Sokszor nagyon nagy áldozatot vállalnak ilyenkor.

Ettől a ponttól fogva a Szaturnusz már közelít a saját együttállása felé.


21-28 éves koráig a Vénusz uralja ezt a hétéves periódust. Teljesen beáll az ember a felnőtt világba.

Felveszi a természetes mértéket, berendezkedik ízlése szerint, és beilleszkedik abba a közösségbe, amelyet talál.

Ha hölgy az illető, akkor most teljesen kivirágzik, és házasságot köt a Vénusz természetes rendeltetése szerint.

Mindkét nemnél felerősödnek a szexuális élmények és a társasági kapcsolatok.

A szülött bele nő társadalmi helyébe, élet- és kedvtelés formáiban kialakulnak a szokásai, amiben elrejtve már ott van a következő fokozat csírája, általában elfogadja és megragadja mindazt, ami a természetétől fogva neki jó, vagy elfogadja a sorsszerű konfliktusok, zavarok létezését.


28-35. éves korig a Nap uralja a 7 éves periódust.

Ez az önközpontosítás periódusa, egzisztenciális döntések és lényeges helyezkedések ideje.

Olyan célok, amelyek az ember központban maradásának ellenére túllépik mindazt, amit a természet kölcsönöz.

Ez egyrészt a vitális lét birtoklásának csúcspontja, gyakran érvényesülésben és elhelyezkedésben is elérhető tetőpont, másrészt egyes belső forgáspontok kibontakozása.

Személyes élményszerűséggel szűri le mindazt, ami értéket mások ugyanebben a helyzetben elérnek, vagy amiért küzdenek, energia bedobás a vállalt életfeladat megoldására érte való elszántság, és felelősségérzet.

Most elérkeztünk az első Szaturnuszi visszatéréshez.

Egy átlagos emberélet folyamán ez kétszer, maximum háromszor fordulhat elő.

Minden alkalommal nagyon mély, és jelentős változásokat hoz.

Az ember teljesen tudatába kerül az őt körülvevő helyzetnek, feltételeknek. Érzékenyebbé válik önmaga és az élete iránt.

Arra kényszeríti a Szaturnusz, hogy az életében alapvető változásokat hozzon létre.

Ilyenkor át kellene vizsgálnunk eddigi életünket, mit tettünk jól, azt meg kell tartani, és mit rosszul, azon pedig változtatni kell.

Az emberi kapcsolatok területén többnyire komoly változás áll be. Pl. házasságkötés, válás, hivatásváltás, munka elvesztése, elkülönülés a szülőktől, új lakásba költözés, áttelepedés egy másik országba.

Egy biztos, a Szaturnusz az önmagával való együttállás idején megváltoztatja addigi életünket.

Ez az egyik legjelentősebb pont az ember életében. Ebben a korszakban szabadulunk fel igazán. Soha sem lesz senki ennyire szabad mint most.

Mindenki gondolja csak végig, ezt a korszakát.

Most kell rájönnünk arra, hogy nem az a fontos, ami történik, hanem az, ahogyan reagálunk rá.

Minden esetre semmi sem marad a régiben, új élet kezdődik. Az ember vagy leroskad a világ terhei alatt, vagy jobb, és nagyobb dolgok elé néz.


Most a Szaturnusz újra az alsó quadrátjához közelít, 35-42. éves kor között. Ezt 7 éves periódust a Mars uralja, ez a kemény áttörés időszaka.

Küzdenünk kell a riválisokkal szemben. A férfi nemiség teljes formájában van. A lehetőség és adottságok aktív kiértékelésének időszaka következik.

Mindkét nemnél hatalmas tetterő tapasztalható, tevékenység, teljesítmény, egyben érzékelhető károk, sérülések is előfordulhatnak a túlfeszített feladatok miatt.

Lehet elégedetlenség az elért eredménnyel, előfordulhatnak görcsös próbálkozások a szituációk megváltoztatására. Előfordulhat, hogy kibújunk a kötöttségeink alól, pl. pánik szerűen elválnak az emberek, de legalább is megpróbálnak külön szobába költözni, és némely családban megkezdődik az elkülönülés.

Mindenfelé keresik az újdonságokat.

Ne feledjük, hogy ugyanekkor az Uránusz is pontosan szemben áll saját helyével.

Ekkor a Szaturnusz újra eléri a saját helyének alsó quadrátját.


Következik a 42-49. életév 7 éves periódusa, melyet a Jupiter ural. Ez a tisztulás és az érettség időszaka.

A küzdés már háttérbe szorul, és békésebb időszak következik.

Türelmesebbekké válunk, megértővé, és távolabbra tekintünk.

Viszont bekövetkezhet egy értelmi krízis, el kezdjük keresni életünk értelmét, sokszor egy beteljesületlenség érzést vált ki ez a korszak, egy üresség érzést. Hölgyeknél először jelentkezik a kapuzárási pánik, és sajnos ez is sokszor váláshoz vezethet.

Mint mindannyian tudjuk, most újra saját helyével szemben áll a Szaturnusz, és közelít a felső qadrát felé.


Ekkor már 49-és 56. éves korunk között járunk. Ezt újra a Szaturnusz uralja. Ez a megőrzés, a biztosítás, a leépülés kezdetének szakasza.

Most kell bevetni vitális tartalékainkat, megfigyeléseim szerint ebben a korban majdnem mindenki átesik valami súlyosabbnak látszó betegségen. Pl. cukorbeteg lesz, vagy műtéten esik át, hölgyeknél legtöbbször a klimax okoz nőgyógyászati panaszokat. Ha eddig nem, most biztosan bekövetkezik a klimax.

Férfiaknál elkezdődik a kapuzárási pánik.

Most kezdjük befejezni a külvilághoz való alkalmazkodásunkat, most számolunk le végképp a történtekkel, beleértve a kudarcokat, üresjáratokat, el nem ért vágyakat, elszenvedett ártalmakat másoktól.

Sokan sikeresnek könyvelhetik el ezt az időszakot, és nyugtázhatják, nem éltek hiába. Jól megérdemelt pihenés következik.

Ne felejtsük, ekkor megyünk nyugdíjba. A Szaturnusz a felső quadrátján áll, új célokat kell keresni, és elérni.

Sokan kudarcnak érzik ezt a korszakot, ezért előfordulhatnak depressziók, a bizonytalanság érzése, a megkeményedés, az akarat korszaka. Jellemző a makacsság, merevség. Sokunknál tapasztalható az öreges modor.

Mindenképpen komoly fordulópont az életben.

Mindent meg lehet élni pozítivan és negatívan.

Aki pozitívan éli át ezt a 7 éves periódust, annál elkezdődik a biografikus életkor, és elkezdheti írni a memoárjait.

Aki negatívan éli át ezt a 7 éves periódust, annál elkezdődik a hipokratikus életkor, és a betegségekkel foglalkozik. Őket találjuk a rendelőintézetekben nap mint nap.
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

kommentló képe
Köszönöm kedves Andrea! Mindig figyelemmel olvasom a megjelenő cikkeket, hiszen az asztrológia vezetett ide erre a lapra. Érdekes a cikk, lefordítottam a saját életemre, ezek szerint a Jupiteri időszak nekem munkahely megszűnést, és egy társ elvesztését (halálát) hozta. :( Most élem a Szaturnusz időszakát, a betegség remélem el fog kerülni, viszont újabb nehézséget hozott nekem igaz, most a gyermekemet érintően :( Egy anyának azonban mindig a gyermeke az első, s az Ő boldogsága lenne az én boldogságom! Próbálja az ember pozitívan élni az életét, de néha nagyon nehéz! :(
Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...