Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/heteves_periodusaink

Hétéves periódusaink - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

33 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2013. augusztus 15.
Hétéves periódusaink
cikk kép Az asztrológiai diagnosztika nemcsak általános sémát nyújt az emberi élet számára, hanem tapasztalatainak területe egyéni életfolyamatokon nyugszik. Kézenfekvőnek látszana, hogy kezdve a születéssel az első 7 évnek Hold jellegű hangsúlyt adjunk, a másodiknak Merkúrt, stb. Ez tévesnek bizonyult. A tapasztalatok alapján a következő felfogás alakult ki a periodikus felépítésről:
A születéstől kezdve minden év kap hangsúlyt:

Az első a Hold,

A második a Merkúr,

A harmadik a Vénusz,

A negyedik a Nap,

Az ötödik a Mars,

A hatodik a Jupiter,

A hetedik a Szaturnusz.

Az elementáris felépítés fázisának lezárásával elölről kezdődik az évek számlálása. A továbbiakban azonban minden hetes szakasz kap egy uralkodó égitestet.

Az első (7-14-ig) a Hold,

A második (14-21) a Merkúr,

A harmadik (21-28) a Vénusz,

A negyedik (28-35) a Nap,

Az ötödik (35-42) a Mars,

A hatodik (42-49) a Jupiter,

A hetedik (49-56) a Szaturnusz.

Elemi felépítés:


1. életév: Hold
Testileg és lelkileg leginkább az anyától függő állapot. Kialakulnak a táplálkozó funkciók és nagyon gyors a növekedés. Hold – az érzékelő, reagáló tevékenység fejlődése, a belső élet.


2. életév: Merkúr
Megjelenik az artikulált beszéd, a korai fogalomképzés, a test - izmok, kéz, láb - tudatos használata.


3. életév: Vénusz
Az érzéki szemléletkészség kialakulása és az alakítási formálási készség megindulása, az első összhangzat játékos formában. Gyermek versek, táncok, a korai mesekorszak. Közös játékokban kontaktus teremtés, infantilis erotika.


4. életév: Nap
Előlép a személyiség tudat, a gyermek már tudatosan egyes szám első személyben beszél, érvényesülésre törekszik. Megjelenik a dackorszak, megjelennek az első felelősségtudattal való cselekvések.


5. életév: Mars
A tevékenység élvezete, a kutatási ösztön nyugtalansága, a kézügyességi technikai munkákban előtérbe kerül. Csakúgy, mint a rombolási ösztön, egyben a gyermekes kegyetlenség. A Mars egyelőre zabolázatlan, ellenkezésszerű viselkedést okoz. A gyerek ekkor már rászorul a fegyelmezésre és a sok mozgásra, a testi igénybevételre.


6. életév: Jupiter
Ekkor jönnek elő a meghódító és kiszélesítő törekvések korai formái. A gyermek ekkor már lőszerszámokat használ, megízleli a kalandot. Jupiter vezetésével tudatosan vállalja a kockázatot.


7. életév: uralja a Szaturnusz
Normális fogváltás időszaka – Szaturnusz -, kilép a kisgyermekkorból, reálisabban nézi a világot – Szaturnusz, megérett az első szociális beilleszkedésre, és a konvencionális – Szaturnusz – gondolkodásformák átvételére – nevezzük ezt iskolaérettségnek – Szaturnusz.

Ekkor elérte a Szaturnusz saját helyének alsó quadrátját. Vagyis hét évet haladt előre.

Először szakad el komolyabban a családtól, I-IV. fényszög, először kell felelősséget vállalnia, először kell hosszabb ideig – Szaturnusz -, türelemmel – Szaturnusz -, tanulnia Szaturnusz. Először tapasztalja meg a fegyelmezést – Szaturnusz -, esetleg a büntetést – Szaturnusz, és a legtöbb esetben, emiatt kissé elkülönül – Szaturnusz – fél valamitől – Szaturnusz – szomorú lesz – Szaturnusz.

Általában a szülők is ekkor vannak túl az első hét éves perióduson, sokszor nem értenek egyet a nevelésben – quadrát – és több esetben tapasztaltam a válást, Szaturnusz.

Folyt köv.
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

kommentló képe
Szép Napot Ditta! Szeretném figyelmedbe ajánlani a "Hétéves periódusaink 2" c. cikkemet, Remélem segítséget nyújt neked! H.A.
kommentló képe
S mi van a Szaturnusz után, azaz 56 éves korunk után ?
Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...