Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/eletunk_teruletei_az_asztrologiai_hazak

Életünk területei -az asztrológiai házak - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

22 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2014. március 14.
Életünk területei -az asztrológiai házak
cikk kép Az asztrológiai házak a környezetet, az életünk reális és jelképes területeit jelentik. Egy hangsúlyos ház - benne sok bolygóval – kiemeli annak az életterületnek a fontosságát a szülött életében. Az üres házak jelképezte életterületek is fontosak, csak a személyes energiák nem koncentrálódnak oda, így a hozzáállásunkat a házcsúcs jegye mutatja meg az adott életterülethez. A szembenálló házak tengelyt képeznek, kölcsönhatásban állnak egymással, az értelmezésnél ez is hangsúlyt kap.
A tér és az idő dimenzióit a házak adják meg. Minden asztrológiai ház 6 éves ciklusnak felel meg az ember életében. Minden 6 éves ciklus negyedik éve körül ( 4, 10, 16, 22, 28, 34, 40, 46, 52, 58, 64, 70 stb. éves korban) egy krízist élünk át, mely szükséges a fejlődéshez, a változtatáshoz, és amely átlendít a következő ház témájához.

A házak kiszámításához elengedhetetlen a születés pontos helye és ideje. Először az Ascendens kiszámítása történik, ezt követi a házak meghatározása. Az asztrológiai pszichológia Koch házrendszerrel dolgozik. A házak eltérő nagyságúak, természetesen a szemben lévők egyforma terjedelműek. A jegyek 30°-osak.

--------------------------------------------------------------------

A házaknak minőségük és temperamentumuk van.
A minőség a motivációt, az elvárást jelenti a környezet részéről.

~Kardinális házban a feladat a tettrekészség, cselekvés, akció.

1. ház- Kos- ház, 4. ház – Rák- ház, 7. ház –Mérleg- ház, 10. ház- Bak- ház


~Szilárd házban a feladat a biztonság megszerzése és megtartása

2. ház - Bika ház, 5. ház – Oroszlán ház, 8. ház - Skorpió-ház, 11. ház – Vízöntő ház


~Változó házban a feladat a rugalmasság, a nyitottság, az információcsere.

3. ház – Ikrek-ház, 6. ház –Szűz-ház, 9. ház – Nyilas –ház, 12. ház – Halak-ház.

--------------------------------------------------------------------

A temperamentum a környezet által elvárt viselkedést, viszonyulást, tulajdonságokat jelenti.


~Tűz-házakban a személyiségi fejlődés, az élethez való hozzáállás, a lét-érzet, saját identitás megjelenésének módja látható.

1.ház – Kos-ház, 5. ház –Oroszlán-ház, 9. ház –Nyilas ház


~Föld- házakban a szociális fejlődés, a saját szükségletek kielégítése, a gyakorlati élethez, a munkához való viszonyulások láthatóak.

2.ház-Bika-ház, 6. ház –Szűz- ház, 10. ház. Bak-ház


~Levegő-házakban a külső, társas kapcsolatokhoz, érdeklődéshez, tanuláshoz, kifejezőkészséghez, az intellektualitáshoz kapcsolódó hozzáállás látható.

3. ház - Ikrek-ház, 7. ház – Mérleg-ház, 11. ház – Vízöntő-ház.


~Víz-házakban a belső orientáció, a lelki élet dolgai, az érzelmi viszonyulások, a tudatalatti, az ösztönös késztetések látszanak.

4. ház - Rák-ház, 8. ház – Skorpió ház, 12. ház - Halak-ház

--------------------------------------------------------------------

Asztrológiai Házak:

1. ház
Kos-ház, kardinális minőségű, tűz temperamentummal. Az első ház csúcsa az Ascendens. Ösztönös alapérzés az életben, a személyes imázs, én-kifejezés, önmagunk megmutatása a környezetben. Identitás a cselekvésben. Az Ascendens közelében álló bolygók erős módosító hatással bírnak az én-kifejezésre és a megjelenésre is. Az életóra a születéstől 6 éves korig tartózkodik az első házban, illetve 72-től 78 éves korig.


2. ház
Bika-ház, szilárd minőségű, föld temperamentummal. Itt találhatók az anyagi és nem anyagi jellegű értékeink, mint pl. a tehetségek, képességek. A második ház informál a szülött önértékeléséről, a javakhoz való viszonyáról, az értékeinek kezeléséről, a biztonság igényéről. Biztonsági erőforrások. Az életóra 6-tól 12 és 78-tól 84 éves korig tartózkodik a második házban.


3. ház
Ikrek-ház, változó minőségű, levegő temperamentummal. A nem szabadon választott (testvér, rokon, iskolatárs, szomszéd stb. ) kapcsolatok tartoznak ide. A tanulás, érdeklődés, gondolkodás, kommunikáció, kifejező erő, a kollektív normákhoz és szabályokhoz való viszonyulás háza. Társadalmi és intellektuális információszerzés. 12-től 18 illetve 84-től 90 éves korig jár itt az életóra.


4. ház
Rák-ház, kardinális minőségű, víz temperamentummal. A család, az otthon, a származás, a haza, a hagyományokhoz való viszony, a lelki mélység, az ösztönös védettség igény, a kollektív tudattalan háza. Érzelmi és lelki indíttatásból végzett cselekvés. Az életóra 18 és 24 valamint 90 és 96 éves kor között található ebben a házban.


5. ház
Oroszlán - ház, szilárd minőségű, tüzes temperamentummal. Az önkipróbálás, a kockázatvállalás, az életöröm, az imponálni vágyás, a szerelmi kapcsolatok és a gyermekekhez való viszony háza. Az identitás biztonsága. 24-től 30 és 96-tól 102 éves kor között halad ebben a házban az életóra.


6. ház
Szűz - ház, változó minőségű, földes temperamentummal. Munka, munkastílus, napi rutin tevékenységek, egzisztencia- teremtés, kötelességek, alkalmazkodás, beilleszkedés, szolgálat, és az egészség háza. Információcsere az anyagi világban. Az életóra 30 és 36 éves kor között jár itt.


7. ház
Mérleg - ház, kardinális minőségű, levegős temperamentummal. Partnerség, partner-ideál, hosszú távú kapcsolatok, törvényes-szerződéses kapcsolatok, együttműködés, tudatos alkalmazkodás. Cselekvés társadalmi és intellektuális szinten. 36 és 42 éves kor között mozog ebben a házban az életóra.


8. ház
Skorpió - ház, szilárd minőségű, víz temperamentum. Nagy változások, transzformáció, elengedés, veszteségek kezelése, újrakezdés és újjászületés, mások tulajdonával kapcsolatos ügyek, a lelki és érzelmi biztonság háza. Az életóra 42-től 48 éves korig halad itt.


9. ház
Nyilas – ház, változó minőségű, tűz temperamentum. Saját világkép, egyéni életfilozófia és hit, élettapasztalat, tudás, képzettség, bölcsesség, tanítás, idegen kultúra, külföld. Igazság, etika, transzcendencia. Információszerzés az identitásért. 48 és 54 éves kor között jár ebben a házban az életóra.


10. ház
Bak – ház, kardinális minőségű, föld temperamentum. Egyéni vágyak, ambíciók, karrier, pozíció, hivatás, siker, nyilvánosság, önmegvalósítás és életcél. Tudatos cselekvés a biztonságért. Az életóra 54-től 60 éves korig halad ebben a házban.


11. ház
Vízöntő - ház, szilárd minőségű, levegős temperamentummal. A szabadon választott kapcsolatok és kötődések, barátok, mentorok és támogatók, szellemi közösségek, csoporttudat, ideálok, morál, hobbi tevékenység. A társadalmi és intellektuális biztonság háza. Az életóra 60 és 66 éves kor között jár itt.


12.ház
Halak – ház, változó minőségű, vizes temperamentumú. Befelé fordulás, lelki élet, kényszeres vagy önként választott magány, visszavonulás, egyedüllét. Transzcendens tapasztalatok, intuíció, átlényegülés. Információszerzés lelki-érzelmi síkon. 66-tól 72 éves korig jár itt az életóra.
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...