Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/a_nyilas_jegy_szulotte

A Nyilas jegy szülötte - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

22 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2013. június 7.
A Nyilas jegy szülötte
cikk kép A Nyilas jegyében a Jupiter bolygó uralkodik, a nagy szerencse bolygója, (Fortuna Major), és ennek hatása van minden egyes Nyilas jegyében született emberre.
A Nyilas jegyében születtek – nevezhetjük őket jupiteri embereknek, vagy Jupiter gyermekének – nagyon intenzívek, hiszen a Nyilas jegye a tűz elemhez tartozik. Prófétai tehetséggel áldotta meg őket uralkodó bolygójuk, a Jupiter, és soha sem tévednének, ha csak megérzéseiket követnék. Morális érzékük rendkívül fejlett. Ez a jegy az ékesszólás képességét, kiemelkedő művészi hajlamokat hoz, továbbá filozófiai képességei következtében a tudományokhoz és komoly tanulmányokhoz ad tehetséget.

Jupiter gyermeke általában szelíd, békeszerető, becsületes, jóindulatú, irgalmas, és jó szellemi képességekkel rendelkezik. A Nyilas jegye azonban a változékony minőséghez tartozik, így veleszületett derűjük, vidámságuk egyik pillanatról a másikra levertséggé, szomorúsággá változik.

Hamar kiengesztelhetők, reménykedők, azonban gyorsan megsértődnek és megbántódnak, lobbanékonyak és könnyen félreértik a dolgokat. Először mindig a szívük után indulnak, és csak azután gondolkodnak. Szabadságvágy, függetlenség iránti szeretet van bennük – ez a szellemi függetlenségre is érvényes. Az egyetértésre, békességre való törekvés is erős bennük, ha azonban ellenséges támadás fenyegeti őket, szelídségük és békeszeretetük hirtelen átcsap féktelen haragba, durvaságba, vakmerőségbe és veszekedésbe – ezért jobb nem kikezdeni velük.


A Nyilas jegyében született emberek jelleme szabad és nyíltszívű, becsületes és nagylelkű. Sokszor nagy fontosságot tulajdonítanak saját cselekedeteiknek, ám ezt eredményeik nem mindig igazolják. Serényen igyekeznek jót tenni, jótetteket vagy valamilyen emberbaráti eszméket véghezvinni vagy másokkal közölni, de amellett nem sokat törődnek e cselekedetek eredményeivel; sőt inkább még tevékenyebben, hevesebben, nagy lobbanékonysággal követik szívük sugallatát és rendkívül rokonszenves jellembeli képességeiknek indíttatásait immár más irányba.

A Nyilas szülött vállalkozó kedvű, előrelátó, bátor, kedves, rendes és jó (sokszor bővérű) humorral rendelkezik. Pénzügyekben néha aggodalmaskodó, de semmi esetre sem fösvény. Habár nagyon békeszerető, alacsonyabb fejlettségi fokon szelídsége harciassággá, sőt durvasággá változhat. Ilyenkor nem idegen tőle akár a trágárság sem.

Állatkedvelő, különösen a lovakat szereti; nagyon vonzódik mindenfajta sporthoz, és nagyon szeret utazni. Öntörvényű ember. Intuíció terén és az inspiráció kedvéért szélesre tárja szíve ajtaját.

A Nyilas jegyben születettek mindenesetre gyakran kettős természetűek (dualisztikusak), két egymástól különböző jellemet mutatnak; a „külső” ember nem egészen egyezik a „belsővel”. Bátrak, sőt gyakran vakmerőek; egyidejűleg nagyon érzékenyek és mialatt minden különösebb akadály nélkül hozzáférhetők, befolyásolhatók a lelki benyomások szempontjából, ugyanakkor zárkózottak és titoktartók.

Emiatt e jegy szülötteit sokszor nehéz kiismerni. Hevesek, sokszor dacosak; e tulajdonságokat mások nehezen viselik el, mégis kedveltek a társaságban jó humoruk és kedvességük miatt.

Rossz konstellációnál jellemükben mégis tapasztalható bizonyos ingerlékenység, amely látszólag alaptalan, de a valóságban belső civakodó és viszálykodó természetre mutat; ez a jegy kettős természetéből következik, amely azonban egyazon időben űzi vele a tréfáját. A Nyilas szülöttek általában igen különös természetűek, akik nagyon jóságosak, mindent megbocsátanak, de semmit sem felejtenek. Mindent képesek feláldozni, hogy használni tudjanak másoknak. Szeretetük, szerelmük szenvedélyes, viszont nagyon féltékenyek! Lelkileg és testileg csak szeretetteljes környezetben érzik jól magukat.

Szellemi vonatkozásban nagyon leleményesek, ügyesek és gyakran egy időben többféle foglalkozást űznek. Felfogásuk gyors és tiszta, nagy éleslátással ismerik fel a fenyegető veszélyeket és bajokat. Érdeklődők, gyorsan asszimilálódnak minden új életszemlélethez és eszméhez. Környezetükhöz nagyon szeretetreméltók, barátságosak és előzékenyek; csak akkor mutatkoznak durvának, sőt kegyetlennek, ha ellenségük felingerli őket.

Állandóan reménnyel teltek, mindig életvidámak és késő öregségükig mindig inkább üdék és fiatalosak, azonban (idősebb korban különösen) hajlamosak az elhízásra. Kifelé nagyon nyugodtnak látszanak még akkor is, ha belül kedvetlenek és lehangoltak. Bohém alaptermészetük és életszeretetük igen megnyerővé teszi őket.

Az ebben a jegyben született emberek mindig és minden sportot és testgyakorlatot nagyon kedvelnek, és különösen azokat részesítik előnyben, amit a szabadban lehet űzni. Mindemellett igen nyugtalanok. Többnyire egészséges testtel ajándékozza meg őket a Sors.

Általában az egyszerű életmódot kedvelik, bizonyos konstellációknál azonban hajlamuk van a fényűzésre. Ez különösen a női szülötteknél jelentkezik. Megtalálható bennük bizonyos éberség és (nagyon ritkán) bizalmatlanság úgy másokkal, mint önmagukkal szemben, és óhatatlan, hogy ne érje őket néhány csalódás azáltal, hogy megpróbálják kikerülni ezt az érzést. Tekintettel arra, hogy a Nyilas szülöttek természetében a tüzes elem az uralkodó, nem mindig képesek fegyelmezni önmagukat, és hajlanak rá – különösen a sportban – hogy túlhajszolják magukat.

Barátai a békességnek és az igazságnak, nem keverednek bele könnyen civakodásba; ez inkább csak akkor fordul elő náluk, ha annak alapja vagy célja van. Habár néha-néha kissé félénkek és tartózkodók (nem igazán jellemző), de ha az alkalom úgy hozza rendkívül bátrak, sőt vakmerőek tudnak lenni.

A Nyilas szülöttek természete sok finom jellemvonásból áll: udvariasak, barátságosak, nyíltak, nagylelkűek, függetlenek, bátrak és főleg nagyon rokonszenvesek. Ritka esetben visszahúzódók és zárkózottak, magukba vonulók és csak a tanulásnak, a kutatásnak élnek, vagy belső lényük fejlődésére irányítják figyelmüket és erejüket.

Ebben a jegyben születetteknél különösképpen világosan megfigyelhető az egyéniség fejlettségi foka. Magasabb fejlettségi állapotnál sokkal tisztábban megnyilvánulnak az előbbiekben ismertetett kedvező tulajdonságok; ilyenkor a rossz jellemvonások egészen legyengítve lépnek fel.
Alacsonyabban fejlett személyeknél a jó tulajdonságok kevésbé érvényesülnek, ám a hibák, gyengeségek annyira felerősödnek, hogy pusztító szenvedélyekké növekedhetnek, melyek a törvénnyel való összeütközést is hozhatják.

A jegy fő hibái: a túlzások, a bőség utáni vágy, a szenvedélyesség, a nyugtalanság és a túlságosan erős függetlenségi vágy, amely gyakran makacssággá fajul. Hivatalnokként hajlanak a korrupcióra.

Ebben a jegyben született egyének életének első fele kevésbé jó anyagi helyzetet mutat; legtöbbször szegények és/vagy boldogtalanok; ennek vagy az apa korai halála, vagy más családi szerencsétlenség az okozója. A későbbi években azonban jólétbe kerülnek akár saját hivatásukban eredményeként, akár valamilyen – a szülőket ért – szerencse folytán, vagy esetleg örökség(ek) által.

A Nyilas szülöttnek általában kevés testvére van; még ezek miatt is sok gondra és viszálykodásra számíthat. A rokonság általában jó érzéseket táplál a Nyilas szülöttel szemben. Mindkét szülő bizonyos titkokat őriz, vagy valami titkos fájdalom és szomorúság veszi körül az apa vagy az após személyét, mitől néha szerencsétlen lesz a szülött, annyira, hogy esetleg a világtól való visszavonulást választja.

Kevés gyermekre, vagyis maximum két-három gyermekre számíthat. Sajnos van ellentét a gyermekekkel, akik nem fogadják el őt, vagy életvitelét. Egyik gyermeke miatt sok szomorúságra van kilátása.

A Nyilas szülöttek élete általában hosszú, jó hasznot hajtó. Életük második harmadában azonban vigyázniuk kell magukra, mert elbukhatnak.

Legfőbb szenvedések az egészségügyi zavarok, melyet a Nyilas jegy hordoz: nyak és fülbetegségek, légcsőbajok, reuma és isiász, lábdaganat és visszértágulat. Csípő sérülés (a csípőn általában sérülési heg, vagy anyajegy található). Körülbelül harmincéves korában baleset érheti, idegzavarok léphetnek fel, vagy más valamilyen komoly probléma fenyegeti. Ide tartozik a diabétesz is.

A Nyilas szülöttek általában két vagy több házasságot szoktak kötni, de legalább is hosszabb szerelmi viszonyokat folytatnak, melyek közül az egyik hátrányosan és károsan befolyásolja boldogulásukat, hivatásukat – egyáltalán az életüket. Fiatalabb éveikben hivatásukban akadályokra számíthatnak, ám a későbbi időkben siker koronázza munkájukat. Folytathatnak kétféle hivatást. A Nyilas szülöttek hivatásában és foglalkozásában gyakoriak a tartózkodási és helyváltoztatások. Nagyobb utazás ritkán fordul elő életében (természetesen a végső szót erről az egész születési horoszkóp vizsgálata mondja ki, mert speciális esetekben akár komoly időt is tölthet tengerentúli országokban).

A Nyilas szülöttek barátai nagyon hasznosak és gyakran híresek, és őket hivatásukban előnyösen támogatják. Sok pártfogóra számíthatnak, és különösen egy magas állású női személy révén éri haszon és szerencse őket. Mégis, egy hamis barát kárt akar nekik okozni, szerencsére eredménytelenül. Számos elkeseredett és fanatikus ellenségük van, akik ártalmukra törnek, egyik ezek közül nagyon erőszakos, aki a szülöttel szemben erőszakos cselekedetre is ragadtathatja magát. Családi ügyeit és házaséletét gyakran fenyegeti veszély, alattomos és képmutató barátok révén, csábítás révén. Előfordulhat, hogy becsülete ellen is sok rágalmazást és titkos támadást kell eltűrnie.
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...