Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/a_fekete_hold_a_jegyekben_azaz_a_tizenket_hatalmi_jatszma_osszefuggesei

A Fekete Hold a jegyekben azaz a tizenkét hatalmi játszma összefüggései - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

28 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Diadalszekér, Szerencsekerék
2012. március 20.
A Fekete Hold a jegyekben azaz a tizenkét hatalmi játszma összefüggései
cikk kép Az egyes jegyekben különbözőképpen megnyilvánuló játszmák részletes leírása a könyv további szakaszaiban található meg. Jelen fejezetünk tárgya a jegyek egymással való összefüggéseinek áttekintése.
Amint ez sokak számára ismeretes, a horoszkóp ábráján egy körvonal mentén helyezkedik el a tizenkét asztrológiai jegy, és az egymással szemben állók hat átlós tengelyt alkotnak, amelyek a következők: Kos-Mérleg; Bika-Skorpió; Ikrek-Nyilas; Rák-Bak; Oroszlán-Vízöntő; Szűz-Halak.
A tradíció szerint a Fekete Holdunkat (azaz a Lilithünket) hordozó asztrológiai jeggyel szemben található jegy előző életünk problematikáját hordozza, mindig egy előző fejlődési szintre utal. Ez egyben korábban elkövetett bűneinket, mulasztásainkat is hordozza, amivel ebben az életünkben a külvilág tükrén át szembesülünk. Ily módon Fekete Holdunk megélésekor nemcsak egy jegyben, hanem egy tengelyen belül mozgunk: az egymással szemközt lévő jegyek tengelyén. A tengely két oldalának jellemzői ugyanarról a tőről fakadnak. Míg a tengely egyik vége dominánsan, karakteresen mutatkozik meg, addig ugyanezek a vonások a tengely másik végén rejtve, „lappangva" vannak jelen, és gyakran a külvilág torznak tűnő visszajelzéseiben jelentkeznek. Miért érdekes számunkra a Fekete Holdunkkal ellenkező pólus? A Lilithünk ösztönös kisugárzása erőteljes hatást gyakorol környezetünkre. Ennek a kellemetlen és gyakran fájdalmas hatásnak az ellensúlyozására a többiek önkéntelenül a szembenálló jegyű Fekete Hold viselkedésmintáját követik (függetlenül a saját Fekete Holdjuktól). Ez a legjobb módszer a Lilith „leszerelésére".

Domináns jegyeknek tekinthetők: Kos, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak. Jellemzőiket nyíltan hordozzák, környezetükre erős hatást gyakorolnak, és többnyire hárító, védekező magatartást váltanak ki a többi emberből.

„Lappangó" típusok: Bika, Ikrek, Rák, Mérleg, Vízöntő, Halak. Vonásaik szolidabban jutnak kifejezésre, de mivel környezetük „előpiszkálja a rejtett énjüket" is, gyakran szélsőségesebb reakciókat tapasztalhatnak meg a vártnál. Rendszerint értetlenül fogadják a felfokozott visszajelzéseket, ahogy a domináns is értetlenül nézi a visszakozó, passzív reakciókat.

A Kos Fekete Hold erőteljes marsikus akarata nyílt formában tör elő, ami látszólagos beletörődést vált ki a többi emberből. így csodálkozva és bosszankodva fogadja, ha a másik fél passzív ellenállása keresztülhúzza számításait A Mérleg ugyanezt az elszántságot passzívan, csendesen, szinte „mosolygósan" képviseli. Bár a Mérleg is eltökélten kitart döntése mellett, a felszínen ez kevésbé érzékelhető - kivéve, ha valaki túlfeszíti a húrt, mert akkor szélsőséges indulatok keretében adja tudtára környezetének, hogy mi kellemes számára, és mi nem az.

Az Oroszlán Fekete Hold bekebelező gondoskodása igazából dominancia, ami azonban büszke viselkedése miatt méltóságteljes távolságtartásnak is tűnhet. Ez azonban nem tartható számára, ha bekebelezési vágya fölébe kerekedik. Sokszor nem érti, hogy „segítőkészségét" miért nem fogadják kitörő lelkesedéssel. A Vízöntő távolságtartó keménysége a másikkal való törődés megtagadása. A Vízöntő Lilith pontosan emiatt sokszor szélsőséges gondoskodási kényszert vált ki a környezetéből, amit egy idő után terhesnek érez, és erőteljesen hárítani próbál.

A Szűz Fekete Hold magát alárendelő, önkínzó magatartása, illetve egyenrangú környezetben kitörő szadisztikus vonásai egyértelműen mutatkoznak meg. Megnyilvánulásában azonban a Halakéhoz hasonló naivitás jelenhet meg. De ez csak a látszat, mert emögött tudatalatti szándékosság lappang. A Halak naiv életszemlélete és öntudatlanul csapongó magatartása gyakran mazochista és szadisztikus jellegű viselkedést vált ki a környezetéből. A Halak Lilith teljességgel értetlenül szemléli az ilyesmit, hiszen fogalma sincs róla, mivel érte ezt el.

A manipulatív, ellenőrző ösztönök, amik a Skorpió Fekete Holdat jellemzik, egészen szélsőségesek lehetnek - az ilyen jegyű ember valóságos vámpírként veti rá magát környezetére. Az élet élvezetének megtévesztő vénuszi megnyilvánulásai csupán átmenetiek (kicsit pihen a zsákmány elejtése után). A szembenálló Bika Fekete Hold békés érzékiségében sokkal harmonikusabb képet mutat, mégis, a környezete néha erős manipulációt vél felfedezni tetteiben.

A Nyilas Fekete Hold ízig-vérig érdekemberként, „köpönyegét forgatva" próbál érvényesülni a világban, és arra számít, hogy tudatos hazugságai nem lepleződnek le. Annyira beleéli magát azonban elméleteibe, hogy sokszor az Ikrekhez hasonlóan őszintének tűnik. A másik pólus, az Ikrek Fekete Hold ellenben jóhiszemű gondolkodása és bizonytalansága gyakran találkozik méltatlan és álságos bírálatokkal.

A Bak Fekete Hold negatív, mindenben veszélyeket sejtő, depresszív életszemlélete erősen letaglózza a környezetében élőket. Különösen a fiatal nemzedéket „sújtó" nehézségekre érzékeny, és ebben közrejátszik gyermekkori betegeskedési hajlama, ami hasonló a Rák védekező mechanizmusához. Ezzel szemben a Rák Fekete Hold magát sajnáló, dédelgetésre vágyó passzivitása néha koravén benyomást tehet másokra (a koravénség illúziója jellemző lehet a Bakokra is).

E tömör áttekintés után vizsgáljuk meg részletesen, hogy a tizenkét különböző asztrológiai jegyben álló Fekete Hold milyen viselkedésmintákat vált ki belőlünk, és mi módon oldhatjuk fel életünkben.

Az egyes jegyek elemzését követően minden egyes esetben egy történetet mellékeltem az elméleti rész után. Ezek mind valós tényeken alapuló elbeszélések, természetesen a nevek és a helyszínek megváltoztatásával. Érdemes ezekre is pár percet szánnunk, mert lehetséges, hogy a küzdelmes emberi sorsok nagyobb rezonanciát keltenek bennünk, és katarzist okoznak. Ez nem csoda, hiszen Lilith lelkünk legmélyét célozza meg, és így ösztönöz (illetve kényszerít) cselekvésre minket. Megrendítő látni, hogy kellő önismeret híján hogy válunk az áldozataivá, miközben a szövetségesei is lehetnénk.
Share
Az asztrológiával 1995-ben találkoztam először egy családomban előforduló probléma kapcsán. Örömteli tapasztalatot jelentett számomra, hogy mennyire hatékony és eredményes segítséget nyújtottak a csillagok jelentései. Ennek köszönhetően elvégeztem különböző tanfolyamokat e témakörökben, majd ezt követően autodidakta módon fejlesztettem tovább magam. Mára úgy érzem...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

kommentló képe
Azért szeretem ezt az oldalt mert sok hasznos dolgot lehet itt találni
Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...
Amikor a szülőket a gyerekek...
Amikor a szülőket a gyerekek...
„Mit kéne tennem, amikor a gyermekeim neveletlenek?” Amennyiben egyetértünk az erő alkalmazásával, a fenyegetések és a büntetések nem szerencsés megközelítési módok, mivel ezek lerombolhatják a...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
15 tény, amit a boldog/sikeres emberek...
Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló....
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Indigó gyerekek 12 jellemvonása - Ön...
Az indigó gyerekek neve az ebben a generációban született új embertípust takarja. Mivel a korukon túlmutató, bámulatos intelligenciáról és intuíciós képességekről tesznek tanúbizonyságot, ezért ezek...
A karmikus kapcsolatok
A karmikus kapcsolatok
Sokszor halljuk másoktól, hogy: „a kapcsolatunk karmikus”, egyfajta magyarázatként arra, hogy miért olyan nehéz, problémás az a kötelék. Ilyenkor széttárjuk kezünket és tehetetlenül beletörődünk a...
A boldogságunk lehelete
A boldogságunk lehelete
Ebben az évben már voltak nehéz időszakok, melyeket bátran leküzdöttünk. Ezzel megszolgáltunk némi jutalmat. Vénusz és Jupiter kézben tartják számunkra ezt a kozmikus jutalmat: a boldogság...