Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/cikk/a_poltergeist_jelenseg__menekulni_kell

A poltergeist jelenség. Menekülni kell? - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Keresés

cupplogo

12 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Erő, Erő
2014. január 16.
A poltergeist jelenség. Menekülni kell?
cikk kép A biztonságos rettegésre éhezett mozi kedvelők millióit borzongással töltötte el a halállistás filmek szereplőit megformáló színészek sorsa. Így például, a Poltergeist trilógia több szereplője a forgatás alatt vagy után különös körülmények között meghalt. Mindez a film és az utórezgése. Van, akinek a film, maga, a valóság.
Kopogó-szellemekkel sokan találkoztak. Hívők és nem hívők, egyaránt. A több vitát is kiváltó paranormális jelenség többeket otthonuk elhagyására késztetett. Életre kelt tárgyak, röppályát tévesztett evőeszközök, vészjósló kopogó hangok, gyomorforgató szagok, megmagyarázhatatlan elektromos jelenségek, furcsa jelenések. A hátborzongató, nem e világi megnyilatkozásokra számos magyarázat szolgált: egyfelől a rosszindulatú, agresszív-romboló hajlamú szellemeknek/energiáknak tulajdonítják, másfelől az elszenvedő által generált jelenségnek, azaz, többnyire nem tudatos pszichokinézisnek.

A témában tett kutatások eredménye szerint, a legtöbb áldozat a gyengébbik nem köréből került ki, többségük 25 év alatti. A vizsgálódás arra is rá mutatott, hogy a hölgyek érzelmei, az elfojtott indulatok, szélsőséges esetben a paranoia, skizofrénia vetültek ki a jelenségben. Az érintettek rendkívül érzékenyek és sok esetben lelkileg és szellemileg labilisak voltak. Egyes nézetek szerint, a nyitott, fogékony és érzékeny emberekre az épületben keringő áram is hatással van, amely valamilyen módon stimulálja az idegrendszert. Erről hivatalos állásfoglalás még nem született.

Ugyanakkor tény, hogy sokan idegessé, feszültté, kritikus esetben agresszívvá válnak az elektromos berendezésektől. Ennek okán is javaslom: a hálószoba legyen mentes az ilyen eszközöktől, amennyiben vannak – nem megoldható az eltávolításuk, áramtalanítsák azokat, az alvás időtartamáig mindenképp! A jelenség nem veszélytelen, akkor sem, ha az egyén generálja, és akkor sem, ha egy entitás működéséhez kapcsolható. A legemberibb hozadéka, hogy az érintett teljes mértékben kimerül, fáradttá, ingerültté válik. Ördögi körbe kerül. Előfordulhat, hogy az apróbb tárgyak furcsa viselkedése csak a kezdet.

Javaslom végiggondolni:

– mikor történt először, milyen rendszerséggel ismétlődik, hol, kinek a jelenlétében?
– milyen esemény, vagy lelki állapot előzte meg?
– új lakásba, bérleménybe költözéskor történtek – e nagyobb átalakítások?
– amennyiben begyűjthető az információt, mi a múltja a helynek?
– milyen megoldatlan probléma okoz akkora feszültséget – lelki viharokat, ami már feloldásért kiált?
– milyen új-régi tárgy került birtokunkba? Kitől kaptuk – kihez köthető?
– szellemi táplálékunk sorra vétele

Minden esetben javasolt, hogy pozitív, békés, vidám információkat gyűjtsünk be elménk számára – a pozitív vizualizáció, két kézzel jelentkezik, hogy ki ne hagyjam felsorolásból. Horror, pszicho-thriller és kedves hasonszőrű társaik tiltólistások.

Azoknál a személyeknél is előfordulhat a jelenség viszonylag barátságosabb formában, akik gyakorta meditálnak, szellemi energiájukat, saját rezgésüket növelik egyéb gyakorlatokkal.

Ők gyakorta túltöltik a szobát energiával. Amennyiben elfojtott dühroham, ki nem adott feszültségek után következik be, érdemes az energiákat valamilyen formában levezetni, edzeni, sportolni és lenyugodni, sorra venni azokat a zavaró tényezőket, amelyek nem hagynak nyugodni (élethelyzet, lezáratlan kapcsolatok, kudarcok, életélmény). A helységet szellőztessék ki, gyújtsanak füstölőt, elektromos berendezéseket kapcsolják ki. A kopogó-szellem „szindróma” azokat is érinthetik, akik friss gyászukban vannak. Ilyenkor gyakorta észlelnek az elhunythoz kapcsolódó jelenségeket, főként az elhalálozásának napján, s még jó ideig. Ez esetben segít: az elengedés, a múlt lezárása, a szép búcsú.

Az esetek – egyéniek, ahogy életünk, sorsunk, csak a miénk. Egyedi. Ha úgy érezzük, nem boldogulunk – kérjünk segítséget!
Share
Kineziológusként segítek klienseim életmódjának, életvitelének, életszemléletének megújításában, testi-lelki-érzelmi egészségének megőrzésében a betegségek megelőzésében és gyógyításában, az öngyógyítás folyamatában, a betegség mögött álló problémák feltárásában, a rehabilitációban, személyiségfejlődésben, a minőségileg jobb élet elérésében. KIHEZ SZÓL ÉS KINEK...

Sajnos nem vagy belépve!

Amennyiben hozzá kívánsz szólni cikkeinkhez,
úgy lépj be vagy regisztrájl.

Aktuális bolygóállások augusztus...
Aktuális bolygóállások augusztus...
Az érzelmek hevesebbé, tüzesebbé, felszabadultabbá válnak? Nagyobb energiát, erőt érezhetünk magunkban? Gondolataink, vágyaink, elképzeléseink harmonikusan találkoznak egymással? Nézzük, augusztusra...
OROSZLÁN (tűz, szilárd, yang) – az...
OROSZLÁN (tűz, szilárd, yang) – az...
AZ URALKODÓ - Jellemzően eredményes, hatásos. /cselekvő, akaraterő, segítőkész, parancsoló, céltudatos, optimista, büszke, szereti a pompát és a szabadságot, nagyvonalú/
Az Oroszlán jellemzése (július 23.-...
Az Oroszlán jellemzése (július 23.-...
Az Oroszlán biztos érzékkel kényszeríti ki az emberekből önmaga iránt a tekintélytiszteletet, méltóságának elismerését. Fellépése biztos, tökéletes, és imponáló. Cselekedeteiben a hatalom érzése...
Aktuális 30. heti fontos csillagállás
Aktuális 30. heti fontos csillagállás
Nézzük mit tartogatnak a bolygóállások erre a hétre. Bölcsebbek, optimistábbak lehetünk? Esetleg romantikus randevúink is lehetnek?
Aktuális 29. heti fontos...
Aktuális 29. heti fontos...
Nézzük mit tartogatnak a bolygóállások erre a hétre. Jóság, segítőkészség, feltétel nélküli szeretet? Intuíciónk felerősödnek?
Mik is valójában a szellemek?
Mik is valójában a szellemek?
A legtöbb ember a társadalom parancsaira támaszkodva cselekszik – ahogyan azt a szüleitől, tanáraitól, a lelkipásztorától, a főnökétől tanulta, vagy amire a reklámok és a média tanították. Ezzel...