Bejelentkezés
CUPP.HU

CUPP

horoszkóp

Info

CUPP.HU
/asztrologiai_elemzes

Asztrológiai elemzés - Cupp - Cuppanj rá!

Cuppanj rá! Ki lesz az életem párja? Hogyan ismerjem meg önmagam?

Legújabb twittek

Napi horoszkóp https://t.co/AaJRjEBOj4

Napi horoszkóp https://t.co/g7aEWLp1ot

Napi horoszkóp https://t.co/f1zgBrMvTT

Napi horoszkóp https://t.co/Fq0kRcQ28X

Reggeli meditálás horoszkóp. Te melyik vagy? https://t.co/L0V8bJeJnh https://t.co/ESVsTlqe3n

Napi horoszkóp 2018. május 20. – Amikor rád szakad egyszerre minden https://t.co/1jr9KTWbA2

Napi horoszkóp https://t.co/zjqB7hRIVy

Férfi és nő, akarat és érzelem – mit üzennek együtt? (Mars – Vénusz kvinkunx) Ezen a napon az erőt, a cselekvést, a… https://t.co/Q77sKQUl2b

Napi horoszkóp https://t.co/arjIYxxAbp

Előfordulhatnak az életedben olyan időszakok, amikor nem tudod pontosan, mit is kéne tenned, vagy merre haladj tová… https://t.co/u1ZjbzmVi0

Napi horoszkóp https://t.co/r8Ui6iz9Vd

Napi horoszkóp https://t.co/cvSLztFe5X

Napi horoszkóp https://t.co/8fMDn1PqmB

Napi horoszkóp https://t.co/yQPP22jzP1

Napi horoszkóp https://t.co/Ml7N46O1X7

Napi horoszkóp https://t.co/5gSnamP4Ik

Napi horoszkóp https://t.co/1x56k9GEHX

Napi horoszkóp https://t.co/I6dM0nX76Y

Napi horoszkóp https://t.co/yPhiNwqJ1Z

Napi horoszkóp https://t.co/6Nb2Au5FCe

Napi horoszkóp: A Rákok felhőtlenül boldogok - 2018.05.19. https://t.co/1cyfhwoDMo

Napi horoszkóp május 19.: a Skorpiók számára nagy kaland kezdődik, a Szüzeknek felelősségte https://t.co/6slmMfODM0

Egy életen át tartó szerelem? A horoszkóp elárulja! 🤗😮 https://t.co/pN1FXzSt4m

Napi horoszkóp https://t.co/38rCLt4WN2

Napi horoszkóp https://t.co/fDFAoK36Ok

Napi horoszkóp https://t.co/Fho5F5Bmh2

Napi horoszkóp https://t.co/eUMmCo66Ib

Napi horoszkóp https://t.co/y8QIzUdflm

Napi horoszkóp 2018. május 19. – Meg kell ragadni a lehetőségeket - https://t.co/cbCDYgD6L6 https://t.co/ZcGqRfXb2p

Napi horoszkóp https://t.co/ZyoGD5bytF

Napi horoszkóp https://t.co/6EiNS4rPUN

Legyen szép napotok! 😊 https://t.co/KNP1NW5oHy

Napi horoszkóp https://t.co/wYMuOmgUzD

Napi horoszkóp https://t.co/LLAPJJKU6s

Ma kellemes érzéki vagy gasztronómiai élménnyel is gazdagodhatsz! 😍 https://t.co/98jfwVF8uV

Napi horoszkóp https://t.co/MCq0hQcSIf

Napi horoszkóp: 2018.05.19 – Karrierjében és életében pozitív változások jönnek - https://t.co/YFMrGY17RT https://t.co/Z20nVeG0us

Napi horoszkóp https://t.co/ea2M8IcAEV

Napi horoszkóp május 19. szombat – Tartsd magad távol a negatív emberektől! https://t.co/g4tqDIJdUX

Kitől várhattok szombaton támogatás? A horoszkóp segít a válaszban. https://t.co/4iZD6cZrTq

Keresés

cupplogo

71 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Remete, Nap

Asztrológiai elemzés


Az asztrológia az élet szimbolikus nyelvének átfogó rendszere. Egy hihetetlenül értékes eszköz ahhoz, hogy az asztrológiai elemzés révén segítsen teljesebben megérteni és élni életünket. Olyan rendszer-, tudás- és meglátás-szintekhez vezető csatorna, mely az elemzés közben bontakozik ki és válik láthatóvá.

Ha még hozzávetőlegesen sem ismered a születésed időpontot, akkor állítsd be 12 órára!

Az Aszcendens, és az IC - MC a képletedben vastagon kiemelt vonalak: azaz a tengelyek, - égtájakra mutatva, képleted egy-egy sarkalatos pontját jelölik. Az Aszcendensed jegye többek között a személyiségedre, a vele szemben lévő Deszcendens a kapcsolataidra (elsősorban a társadra), az IC az eredetedre („ahonnan jövünk” a IV. ház csúcsa), míg az MC a céljaidra enged következtetni („ahová tartunk” a X. ház csúcsa, az ég közepe).

Horoszkóp, asztrológia - Mai nap

Születésnap Születés időpont

Ország    Település
Bolygók a jegyekben
Nap a Szűz jegyben (26° 33' 52")
A Napjegy az asztrológiában az egyik legfontosabb és legmeghatározóbb szempont! Az ember Napja aszerint, hogy mely csillagjegyben áll, az kihat az egész személyiségre. Mondhatjuk ezt úgy, hogy a Napjegy tulajdonsághalmaza az, ami valójában, legbelül vagyunk:

Szűz jegyűeket gyakorlatiasnak tartják. Mesterei a szervezésnek, rendezésnek, tervezésnek. Megbirkóznak az apró munkákkal is, mindent megbízhatóan és azzal a hozzáállással végeznek el, hogy nem róluk van szó, hanem a dolog érdekében végzett szolgálatról. Nagyon segítőkészek, és sokszor igénylik, hogy tegyenek valamit az emberi társadalomért, ezért gyakran szociális területen dolgoznak. Szorgosak és sokat tesznek másokért, de közben magukról megfeledkeznek. Híres tökéletességre való törekvésük sokszor torkollik szőrszálhasogatásba. Egyedülálló kapcsolatuk van a testükkel és általában az egészséggel. Kiismerik magukat táplálkozási kérdésekben és orvosi területen is, ahol az alternatív módszereket részesítik előnyben. Többen közülük gyógyító képességgel rendelkeznek.

Bővebben: Nap, Szűz
Bak aszcendens (22° 48' 06")
Az aszcendens többek között külső megjelenésünkről ad információt, illetve arról, hogy milyen képességekkel érkeztünk a földre. A külső megjelenés nem csak arra korlátozódik, hogy milyen a testalkatunk, milyen színű a hajunk vagy a szemünk, hanem hogy milyen arcunkat mutatjuk a külvilág felé, így arról is pontos képet ad, hogy milyennek látjuk önmagunkat:

Idősebbnek látszik a koránál, stabil, tiszteletre méltó, komoly benyomást kelt környezetében, emiatt gyakran kerül felelős, vezető pozícióba, amit rendszerint jól is kezel, hacsak nem hatalmasodik el rajta személyiségének autoriter vonása, amivel ösztönösen irányítani akar másokat. Habár teljes önbizalmat igyekszik sugározni, általában jóval többet aggodalmaskodik, mint amennyi látszik rajta. Az időérzéke és az időhöz való viszonya az egyik legfontosabb személyiségjegye. Vagy rendkívül türelmes és nagyon jól rá van hangolódva a dolgok természetes folyására és kibontakozására, vagy nagyon lassú, túlzottan óvatos, és ezzel hajlamos felbosszantani azokat, akik inkább a megfelelő időben véghezvitt cselekvést várnák el tőle.

Bővebben: Aszcendens, Bak
Hold az Oroszlán jegyben (05° 26' 33")
A Hold-jegyed az a jegy, amiben születésed idejekor a Hold állt. Ez mutatja meg, hogyan reagálsz emocionálisan bizonyos dolgokra, hol mutatkozik meg a gondoskodásod, hogy érzed magad az otthonnal kapcsolatban, és milyen dolgokhoz kötődsz, miket utálsz, miket szeretsz igazán.
A Hold-jegy befolyásolja mindazokat a tulajdonságokat, amiket a Nap-jegyed nyújthat, így sokszor erősebben látszanak a Hold-jegy tulajdonságai egy-egy egyénnél:


Az Oroszlán Hold melegséggel, nagyvonalúan, gyakran lelkesedéssel és/vagy humorral reagál a környezeti behatásokra. Van benne valami gyerekes naivitás és egyszerűség, és tulajdonképpen a híres büszkesége is leginkább egy gyerekére emlékeztet. Arra van szüksége, hogy elismerjék és demonstratív vonzódást mutassanak iránta, és büszkeségében hamar megbántódik, ha nem kapja meg a megfelelő és kellőképpen nyilvános figyelmet.

Mint minden szilárd jegy (rajta kívül a Bika, a Skorpió és a Vízöntő), az Oroszlán is a szélsőségek jegye, ezért működéséről nem könnyű pontos képet adni. Gyakran felszínes, bedől a hízelgésnek, ugyanakkor mégis figyelemre méltó személyes integritással rendelkezik, és ezzel kapcsolatban nem köt kompromisszumokat. Arra van szüksége, hogy felnőjön saját nagy és drámai énképéhez, ezért gyakran magamutogató és teátrális, ezt azonban olyan ártatlanul és magas elvárásokkal adja elő, hogy a környezet általában megbocsátja neki színpadiasságát és túlzásait. Az Oroszlán Holdnak akkora igénye van a figyelemre, és maga is olyan gyerekes, hogy gyakran nincs hely az életében még egy gyermek számára, habár rendszerint természetes és könnyed módon viszonyul a gyerekekhez, és jó szülő. Ez persze nem egy tudományos tény, de azok az Oroszlán Holdúak, akiket én ismerek, gyermektelenek, vagy csak egy gyermekük van.

Az Oroszlán Hold nagyon lojális, néha akár vakon és ésszerűtlenül, aminek nincs jó hatása az érintettekre. Nagyvonalú (de azért nem bánja, ha ezt mások is észreveszik). Az Oroszlán Hold talán legnagyobb gyengesége a „rövidlátás". Néhányuk valóban nem lát tovább az orránál, és annyira a saját bűvkörében él, hogy nem veszi észre mások reakcióit az olykor megütközést keltő vagy grandiózus viselkedésére. Ez a rövidlátás meglepő módon a saját lehetőségeivel kapcsolatban is jellemzi. Mindig megdöbbentő számomra, hogy hány Oroszlán Hold váltja aprópénzre kiváló képességeit vagy sokoldalú tehetségét, vagy vall kudarcot az életben ahhoz képest, amit elérhetne. Nem tudok másra gondolni, mint hogy óriási büszkeségük meggátolja őket abban, hogy meghallgassák (vagy kikérjék) mások tanácsát és visszajelzését önmagukról. Talán titokban attól félnek, hogy nem érnek fel saját énképükhöz. Ismertek arról, hogy könnyen megsértődnek, ezért nem akarják sérülékeny egójukat kritikának kitenni, legyen az bármilyen jó szándékú. Ha nem képesek mélyebb önmegértésre, és arra, hogy valódi, személyes dialógusba lépjenek másokkal, akkor megmaradnak nyíltaknak és egyszerűeknek, de ez hosszú távon mégis kevésnek bizonyul, így igazából sosem nőnek fel.

Az Oroszlán Holdban megvan az a képesség, hogy bátorítson másokat, és ezzel támogatást, megerősítést tud nyújtani krízis idején. Képes sziklaszilárd támogató bázisként működni, néha azonban csupán szilárdan hiszi, hogy rendkívül pozitív hatást gyakorol másokra  függetlenül attól, hogy az valóban így van-e , és elvárja, hogy ezt köszönjék is meg neki. Nagyon sok Oroszlán Holdú embernek elsődleges igénye, hogy csodálják és elismerjék. (Ugyanakkor lássuk azt is, hogy az Oroszlán Hold sokkal passzívabb, mint az Oroszlán Nap, aki rendszerint lázasan alkot és csinál valamit.) Nagyon mély vágya, hogy felnőjön önmaga belső képének nagyságához és nagyszerűségéhez, még ha gyakran meg is bánt másokat, amiért azok nem vették észre, hogy mi mindent „adott" nekik. Röviden tehát: változatos személyiségjegyei szélsőséges reakciókat válthatnak ki környezetükből, és az Oroszlán Holdú ember valószínűleg előkelő helyen áll azokon a képzeletbeli listákon, amelyeken az általunk leginkább szeretett vagy gyűlölt emberek nevei szerepelnek.

Bővebben: Hold, Oroszlán
Felszálló holdcsomópont a Mérleg jegyben (19° 28' 17")

Ez a jel utal legerősebben a sorsunkra, és reprezentálja azt a képességünket is, hogy el tudunk mélyedni egy bizonyos tevékenységben. A Felszálló Holdcsomópont mutatja azt a kedvező irányt is, amelyet követve számíthatunk a lelki, karmikus fejlődésre. De megmutatja azt is, hogy az egyénnek a társadalom mely szegmensével való kapcsolata segíthet abban, hogy elérje ezt a fejlődést:


A karmikus életfeladat


Kettő kell egy tangóhoz

 
Életében nagy dilemmát jelent, hogy képes legyen eldönteni azt, hogy mennyiben igyekezzen kielégíteni saját szükségleteit, illetve hogy mi az, amiben inkább mások igényei szerint kellene cselekednie. Fiatal korában meg van győződve arról, hogy elsősorban mindig saját érdekeit kell néznie. Ragaszkodik függetlenségéhez, és úgy gondolja, hogy gyengeségre vall az, ha megalkuszik. De később ez a függetlenség a magány és az üresség érzéséhez vezethet, és egyre nagyobb vágyat érez arra, hogy valakivel megoszthassa élményeit. Idővel képes lesz önzetlenül figyelni mások szükségleteire, és kapcsolataiban is arra vágyik majd, hogy erősebb szálakkal kötődjön partneréhez. Ha igazán képes lesz magát átadni egy bizalmas kapcsolatnak, illetve ha rájön, hogy függetlenségénél is többet ér egy igazán szoros kapcsolat, akkor sokkal harmonikusabb életet teremthet magának.

Meg kell tanulnia mindig az „arany középúton" maradni. Feladata ebben az életében az eredmények másokkal való megosztása, a másokhoz való alkalmazkodás és harmónia megteremtése, mások érdekének figyelembevétele, a másokért való áldozatvállalás, mások boldogulásának elősegítése. Meg kell tanulnia, hogy a diplomatikus viselkedés, a másokkal való együttműködés sokszor eredményesebb mint az egyéni erőfeszítéssel. Az alkalmazkodás az Ön számára kulcs a boldogsághoz.

Gyakran előfordul veled, hogy az a kellemetlen érzésed támadt, hogy kapcsolataidban túl sokat áldozol és túl keveset kapsz? Ha igen, nyugodt lelkiismerettel mondhatod, hogy karmád teljesíted. Jelenlegi életfeladatod ugyanis az önfeláldozás és mások boldogulásának elősegítése. Előző életeidben rendkívül energikus ember voltál, de akaratod, elszántságod csak a saját céljaid elérésére fordítottad. 

Számodra nem létezett lehetetlen feladat: hallatlan lendülettel és önbizalommal vetted egyik akadályt a másik után. Mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtottál. Arra törekedtél, hogy mindenben első légy, és közben, sajnos, mások érdekeit figyelmen kívül hagytad. Önállóságod és akaraterőd jelenlegi életedben további sikereket biztosíthat  kockázatos vállalkozásaidban. Karmád azonban ezúttal a harmonikus párkapcsolat kialakítása; elért eredményeid ebben az életében meg kell osztanod másokkal. Előző életeidben magánéletedben a kalandokat kerested, és kíváncsiságod nem hagyott nyugodni. Ebben az inkarnációban harmóniára kell törekedned, és terveidben kénytelen leszel mások érdekeit figyelembe venni.

Önállóságod és szabadságszereteted megnehezíti a szoros párkapcsolatot, úgy érzed, egyedül is boldogulsz, és nem szívesen vállalsz másokért áldozatot. Azt tapasztalod, hogy a szoros párkapcsolat hátráltat terveidben, ugyanakkor nehezen viseled el a magányt. Hirtelen természetedből adódnak nem szűnő konfliktusaid partnereddel, akaratosságod és makacsságod gyakran váláshoz vezet. Indulataid elragadnak, és sokszor meggondolatlanul döntesz. Bármilyen unalmasan is hangzik, kénytelen leszel életed második felében az "arany középutat" választani, és megtanulni alkalmazkodni. Ha képes leszel rá, hogy életed mással megoszd, és beletörődsz hogy esetenként többet adj, mint amennyit kapsz, akkor lehetsz csak elégedett és kiegyensúlyozott. Fiatal éveidben nehezen figyelsz másokra, sokat beszélsz és ritkán hallgatsz, önmagad sem ismered eléggé: ehhez hosszú időre van szükséged. Gyakran kerülsz abba a helyzetbe, hogy szándékaid és tetteid egymással ellentmondásba kerülnek, problémás helyzetekben gyakran kényszeres aktivitásba menekülsz, ami sokszor a teljes kimerüléshez vezet. Nehezedre esik a kikapcsolódás, és az, hogy esetenként másokra bízd magad. Meggondolatlanságod fiatal éveidben veszélyes helyzetekbe sodor. Többet kellene gondolkodnod, mielőtt cselekszel, azáltal elkerülhetnél sok problémát.

Előző életeidből eredő idealizmusod és kalandvágyad meghatározza életed első felét. Végül is rádöbbensz arra, hogy állandó partner nélkül az életed értelmetlen. Életed második felében nagyobb lehetőséged adódik arra, hogy harmonikus kapcsolatot teremts, és leszámolj az előző életedből származó vetélkedési vággyal. Néhány próbálkozás után rádöbbensz, hogy mások nélkül midig csak félúton maradsz. Az alkalmazkodás a számodra kulcs a boldogsághoz.


FELADAT: Ennek az embernek az a tanulnivalója, hogy ne csak az önös érdekeit tolja mindig előtérbe, hisz gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a „másik” ember érdekeit kell szem előtt tartanunk, a miénket pedig háttérbe kell szorítanunk. Meg kell találnia az egyensúlyt. Harmónia-teremtés és mások érdekeinek figyelembe vétele.
Hitszinten: harmónia megteremtése a mindent kitöltő szeretet érdekében.

Leszálló holdcsomópont: Kos

Bővebben: Felszálló holdcsomópont, Mérleg
Leszálló holdcsomópont a Kos jegyben (19° 28' 17")
A leszálló holdcsomópont a már teljesített, megtanult karmát jelzi, mindazt a tudást, amit már előző inkarnációinkban összegyűjtöttünk:

A karmikus múlt


Előző életéből /Kos/ önbizalmat, elszántságot, akaraterőt, bátorságot, kezdeményező készséget hozott. Arra törekedett, hogy mindenben az első legyen, miközben mások érdekeit, érzéseit figyelmen kívül hagyta. Problémás helyzetekben ma is kényszeres aktivitásba menekül, ami sokszor teljes kimerültséghez vezet.

Nagyon jó szellemi adottságaid vannak, és tisztában vagy egyéni értékeiddel is, bár meglehet, hogy olykor magányosnak érzed magad a világban. Fiatal korodban sokat szenvedtél a miatt, mert kirekesztettnek érzed magad, és gyakran gondolod azt, hogy környezetedben semmi sem biztos, illetve, hogy semmiben sem szabad megbíznod. Veleszületett késztetést érzel arra, hogy rendet teremts magad körül. Az a típus vagy, aki képes komolyan venni a diétás étrend előírásait, illetve a testápolás egyéb követelményeit, és ki tudsz alakítani egy fegyelmezett napirendet. Van benned némi pesszimizmus, ami rátelepszik hangulatodra, de fontos, hogy ne add át magad a mártíromság és a tétlenség érzésének. Boldogtalanságodhoz bizonyára hozzájárulnak korábbi kellemetlen élményeid, de hangulatodon sokat javíthat az, ha beletemetkezel a munkába, illetve ha igyekszel elfogadni azt, hogy vannak dolgok, amiket nem változtathatsz meg.


Felszálló holdcsomópont: Mérleg

Bővebben: Leszálló holdcsomópont, Kos
Mars a Nyilas jegyben (03° 49' 01")
A Mars, -mint a férfiasság szimbóluma- azt mutatja meg, ki, hogyan érvényesíti akaratát és milyen módon fejezi ki a vágyait a környezete számára:

Ha a Mars az idealista, jövő-orientált Nyilasban áll, akkor az élet vagy egy párkapcsolat mindennapi, rutin jellegű részleteinek menedzselése kevésbé fontos, mint azok a hosszú távú célok és nagyszabású víziók, amelyeket az egyén be akar teljesíteni.

A Nyilas Mars nagyon erősen igényli a kalandot, a felfedezést, a mentális és fizikai függetlenség élénk és jókedvű megnyilvánulásait. Legrosszabb esetben véleménynyilvánításai túl nyersek, durvák, sarkosak vagy szarkasztikusak lehetnek, és teljesen érzéketlen aziránt, hogy mások hogyan reagálnak tapintatlan, ellentmondást nem tűrő kijelentéseire. Akár tudatosan, akár tudattalanul, az életében mindig jelen van egy mélyen megbúvó vágyakozás valamilyen ideál felé. Mindig nemeslelkűbbnek, idealistábbnak, fennköltebbnek próbál mutatkozni, mint az átlagember, akinek szerinte nincsenek ilyen magasztos céljai.

Az a helyzet, hogy bármennyire humoros, barátságos és toleráns is spontán önkifejezése, valójában mindig rendkívül büszke, és ő sem mentes a tűz-jegyek leggyakoribb betegségétől, a felsőbbrendűség érzésétől. Legjobb formájában végtelenül lelkes, pozitív gondolkodású és inspiráló. Szereti a szabadtéri tevékenységeket, és nemritkán különösen kedveli az állatokat. Ez engem a Nyilas személyiségének egy sajátos aspektusára emlékeztet.

A Nyilas ősi szimbóluma, az állati testű és emberi törzsű nyilazó kentaur kiválóan megjeleníti a Nyilas pszichológiai és érzelmi természetét jellemző dualitást. Fékezhetetlen „állati" fele az ösztönélet és a cselekvés teljes szabadsága felé tör, míg emberi része valamilyen morális vagy filozófiai ideálra áhítozik. Veleszületett széles látóköre és toleranciája ütközik azzal a vágyával, hogy morális értelemben mindig igaza legyen. Viselkedése rendszerint tükrözi is ezt a konfliktust. Ez az, amit mások néha képmutatásnak érzékelnek.

Imád például az igazságról prédikálni, tekintet nélkül arra, hogy ezzel mennyire megbánt másokat, ugyanakkor feltűnő módon képtelen arra, hogy meghallja az igazságot saját hibáival kapcsolatban, sőt ha bírálják, hajlamos felháborodottan, ádáz haraggal reagálni. Rendkívül szókimondó, és ha valaki nem felel meg az ő normáinak, keményen minősít, de eközben nem látja meg és be a saját tökéletlenségét és gyengeségét (amely pedig mindenki más számára a napnál világosabb). A diszkréció nem a Nyilas Mars (és általában a Nyilas) legerősebb tulajdonsága (ebben csak az Ikrek múlja alul), mivel mindig szükségét érzi, hogy szétkürtölje a rábízott bizalmas információkat, sőt gyakran még el is túlozza azokat, hogy a hír fontosabbnak tűnjék, mint amilyen valójában.

Bővebben: Mars, Nyilas
Vénusz a Szűz jegyben (17° 12' 06")
A Vénusz, -mint a nőiesség szimbóluma- a belső harmónia és esztétika-érzék, az anyagiakhoz való hozzáállás és az érzelmi kapcsolatteremtés képviselője:

Ha a Vénusz a Szűz analitikus, precíz és hatékony jegyében áll, akkor az egyén saját ellentmondásai és nehézségei egyben megfelelő táptalajt is nyújtanak ahhoz, hogy kielégítse elemzésre és boncolgatásra irányuló hajlamát.

Ennek hátránya, hogy mindez nagyon gyakran önmaga és mások túlzott kritizálásához vezet, illetve, hogy mindig rendkívül erősen érzékeli önmagát, ami pedig aligha garancia a spontán, oldott életvitelre és szerelmi kapcsolatokra.

Habár a Szűz Vénusz vágyik egy egészséges, egymást segítő, hűségen alapuló kapcsolatra, de van egy mindennél nagyobb szerelme: a munka, a kötelesség. Természetének másik jellemző kettőssége a lényének puritán, illetve érzéki oldala közötti feszültség.

Soha nem biztos abban, hogy a dolgok morálisan, esztétikailag vagy szexuálisan eléggé tökéletesek, és nem igazán hajlandó elismerni azt a tényt, hogy a Szűz végül is föld-jegy, a föld elemre jellemző erős szenzualitással. Gyakran felesleges feszültséget okoz magának azzal, hogy megpróbálja elnyomni vagy megtagadni fizikai igényeit. Ennek hátterében vele született szerénysége, valamint az a tulajdonsága áll, hogy az élet minden területén kénytelen a tökéletlenségekre fókuszálni, ahelyett, hogy az összképet látná.

A Szűz Vénusz intim kapcsolataiban fontos szerepet kell kapnia a kommunikációnak és a barátságnak, és „tudatosan meg kell próbálnia relaxálni a kapcsolatában". Ahogyan én láttam, leginkább arról van szó, hogy a Szűz Vénusznak olyan kapcsolatra van szüksége, amely érzéki és mentális kommunikációt egyaránt tartalmaz.

Bővebben: Vénusz, Szűz
Szaturnusz a Skorpió jegyben (19° 27' 35")
A Szaturnusz a tanítást képviseli a nehézségeken és a gondokon keresztül. Azt is megmutatja meg, hogyan és miben szűkölködünk, hol vannak a gátjaink és gátlásaink, mibe vagyunk hajlamosak belemerevedni. Másodsorban az idősebb emberekre, az apára, férfi testvérekre, betegségekre utal.
A sors bolygójának is nevezik:


Szilárd akarat, kitartás és szorgalom jellemzik, fizikuma is szívós és edzett. Rossz sugárzások esetén önzővé válik, sok sikertelenség éri és sokat betegeskedik.

Bővebben: Szaturnusz, Skorpió
Jupiter az Oroszlán jegyben (13° 51' 27")
A Jupiter azt mutatja meg, hogyan és miben tudunk kiteljesedni, miben hiszünk, mivel azonosulunk, hogyan és miben érezhetjük szerencsésnek magunkat, miben bővelkedünk. 
A hit abban, amit szerencsének és isteni segítségnek nevezünk:

Nagy életerő és életkedv, büszkeség és nagylelkűség jellemzik. Tudatában van annak, hogy vezetésre, irányításra van hivatva, ezért függő helyzetben rosszul érzi magát. Rossz sugárzások esetén hajlamos a nagyzolásra, túlzásokra és önkényeskedésre, valamint a mértéktelen életmódra.

Bővebben: Jupiter, Oroszlán
Merkúr a Mérleg jegyben (22° 44' 40")
{bolygo_merkur_text}
Bővebben: Merkur, Mérleg
Plútó a Bak jegyben (10° 59' 56")
A Plútó a gyökeres átalakulások, a titkok legmélyére való lehatolás és a legmélyebb átalakulás (gyógyulás) képviselője. Továbbá a lázadást, a felforgatást, ugyanakkor az új rend felépítését is jelzi. A cél szentesíti az eszközt:

Sorsa és képessége az én és a külső világ megváltoztatására szorgalmas, gyakorlatias, fegyelmezett. Fontos számára a magány és a személyes integritás.


Hatalmas céltudatosság, kötelességtudás, feladatteljesítés, mindez most társadalmi igény. Itt már nem az egyén és a szűkebb társadalom, hanem maga az emberiség iránti elkötelezettség a vezérelv.
A megvalósítás tűzön-vízen át, de nem pusztítóan az útjában állóval szemben, hanem a célnak megfelelő régebbit akár applikálja is, de az ellenállóval szemben irgalmatlan. ha elgondoljuk, hogy a legutóbb 1762.-ben lépett a Bak jegyébe és éppen ekkor jelent meg Rousseau: „Du contrat social”-ja - amelyben meghirdeti a „vissza a természethez” gondolatot és alig pár éve lett mozgalom a „természetvédelem - és figyelembe vesszük, hogy 2008.-ig milyen változások zajlanak le, úgy nem kell sok fantázia annak megértéséhez, hogy majd akkor igen keményen beleszólnak az egyén életébe, törvényes kötelezettségekkel is (pl. tilos a dohányzás, bárhol, ezt börtönnel büntetik).

Bővebben: Plutó, Bak
Neptunusz a Halak jegyben (05° 37' 30")
A Neptunusz az együttérzés, intuíció, művészi hajlam és önfeláldozás mutatója. Továbbá a tudatalattira, az ösztönéletre, az érzékek feletti világgal való kapcsolatra, néha csalásra való hajlamra utal:

Önfeláldozó jóság és rendkívül nagy emberszeretet jellemzik, de még harmóniában is hajlama van az excentricitásokra. Rossz sugárzások mellett gondolatvilága zűrzavaros, érzései szétfolyóak, ítélőképessége gyenge. Esetleg kényszerképzetek, lelki betegség gyötrik, súlyos esetben elmebaj.

Bővebben: Neptunusz, Halak
Uránusz a Kos jegyben (15° 14' 14")
Az Uránusz a váratlan eseményeket, modern szellemiséget, szociális érzékenységet szimbolizálja, továbbá a lázadás jelölője, a robbanásszerű változásokért és reformokért felelős, a korlátok széttörője:

Függetlenségi vágy, eredetiség, találékonyság. Nyughatatlan, heves természet. Rossz sugárzások mellett önuralom nélküli, fölényes és tapintatlan, másokat akarva-akaratlanul sértegető természet.

Bővebben: Uránusz, Kos
Lilith az Oroszlán jegyben (22° 15' 45")
A Lilith legfontosabb szerepe az, hogy megmutatja, miképpen tudjuk tehetetlen, frusztrált agressziónkat tevékeny, termékeny, teremtő energiává alakítani:

A veszélyes gondoskodó

Az uralkodói nagylelkűség, a hívek kegyes és bőséges ellátása jellemzi hatalmi játszmáját A mágikus erejű nagylelkűség sokakat vonz udvarába. Látszólag végletekig gondoskodó, ugyanakkor fenséges jelenség, nyájas, nagylelkű, a túlburjánzó nőiesség hatalmának ragyogása árad az Oroszlán Fekete Holdat ábrázoló rajzból. Szinte agyonnyom erőteljes kisugárzása. Önkéntelenül is eltelünk a látvánnyal - mintha terített asztal várna...

Bővebben: Lilith, Oroszlán
Bolygók a házakban
Neptunusz az 1-es házban
Az ember ezen a területen élheti át legközvetlenebbül mindazt, ami misztikus, transzcendens, inspiráló, ami nem anyagi jellegű. Ez az a terület, ahol legnagyobb tere nyílik a képzeletnek. Ez az a hely, ahol megvillan életünk spirituális területe, ahol a világ dolgait legkönnyebb az ideák magaslatára emelni.

Lelki finomság, ösztönös megérzések, jó meglátások a művészetek és tudományok terén, de a gyakorlati élet vonatkozásában is. Erős hajlam a misztikára.
Rossz sugárzások melett: Álmodozás, kedélyhullámzások, lelki depresszió. Káros szenvedélyek, ivás, kábítószerek élvezete. Morfinisták képletében gyakori.

Bővebben: Neptunusz
Uránusz a 2-es házban
Az ember ezen a területen találkozhat legközvetlenebbül önnön egyediségével, eredetiségével, egyéni látásmódjával. Itt keresi az izgalmakat. Itt tud leginkább hozzáhangolódni a társadalomhoz, itt tud legjobban a világ hasznára válni.

Nagy képzelőerő, zenei képesség, műszaki rátermettség, talpraesett ügyesség. Szellemi, értelmi munkásságával szerzi meg a szükséges anyagiakat, ezek kezeléséhez azonban nem ért.
Rossz sugárzások melett: Bizonytalan anyagi helyzet, váratlan fordulatok. Túlköltekezés folytán pénzzavarok. Elsietett intézkedések az anyagiak terén.

Bővebben: Uránusz
Leszálló holdcsomópont a 2-es házban
A karmikus múlt

Az egyén önállóságának eszközei:
anyagiak, ingók, pénz, továbbá tehetség, képességek, a lélek szabadsága, a praktikumok.
Bővebben: Leszálló holdcsomópont
Hold a 7-es házban
Az ember ezen a területen keresi a beteljesedést, az érzelmi biztonságot, a boldogságot. Itt a legközvetlenebb tapasztalatokat szerezheti a valahová tartozás érzéséről, egy tiszta én-képről.

Ha van, szeszélyes házastárs, élettárs. A nyilvánosság felé gátlástalanul nyilvánul meg pl.: állandóan mondja a magáét. Romantikus házasság - hirtelen megszeretés, gyors kiábrándulás. Nagy korkülönbség, anyáskodás-apáskodás a kapcsolatban. Több házasság - ha az Alapelemzés mást nem jelez - főleg ha labil jegyben van. Több válás - nem feltétlen jogi - főleg ha Uránusz, Neptun, Mars fsz.-e van. Szivesen jár közösségbe - sürög-forog. Társadalmi funkciók. Tyúk-perek - perlekedő, veszekedő tipus. Korai, meggondolatlan házasság, élettársi kapcsolat ha az Alapelemzés ennek nem mond ellent. DH-ban nyilt - általában nőnemű - ellenség(ek). Elvesztett kisebb perek, szab.sértéses ügyek. Házsártos partnerek.

Bővebben: Hold
Jupiter a 7-es házban
{bolygo_jupiter_h_text}
Bővebben: Jupiter
Lilith a 7-es házban
Házasságtörés. Elonytelen a házassághoz, vagy a kapcsolatok minden fajtájához.
Bővebben: Lilith
Nap a 8-as házban
Az ember ezen a területen találja meg legközvetlenebbül énje és kreativitása lényegét. Ez a terület tölti fel energiával, kulcsfontosságú abban, hogy jól érezze magát.

Jó érzék okkultizmushoz, pszichológiához. Tekintélyes, szép temetés, érzelmi döbbenet. Nagy érzelmi töltöttség, jó intuitiv készség, jó önismeret. Banki, pénzügyi, orvosi (nőgyógyász, szexológus, pszichológus) foglalkozás valószinű. Örökség vagy nászajándék fontos szerepet játszik az életében. Szex mániákus hajszolása. Örökség megszerzésére irányuló túlzott energia. Hirtelen (gyakran sziv-) halál.

Bővebben: Nap
Merkúr a 8-as házban
Az ember ezen a területen találkozik legközvetlenebbül az őt kielégítő valódi kommunikációval, és intellektusa a létezés ezen a területén aktív.

Kilátás mérsékelt örökségre. Hajlam okkult dolgok tanulmányozására. A halál teljes öntudatnál éri.
Rossz sugárzások melett: Veszteségek idegen pénzek kezelése, örökség vagy hozomány miatt. Idegbaj veszélye. A halál is legtöbbször az aggyal kapcsolatos.

Bővebben: Merkúr
Vénusz a 8-as házban
Az ember ezen a területen keresi az örömöket, az elégedettséget, a boldogságot. Ezen a területen tudja feloldani énjét másokban, itt tudja leginkább kifejezni szeretetét és itt tudja átérezni, hogy őt szeretik.

Örökség, házasság, társulás útján mérsékelt anyagi gyarapodás. Természetes, könnyű halál.
Rossz sugárzások melett: Pazarló hajlamú élettárs, csalódás a szerelmi életben. Anyagi veszteségek nem szerencsés házassággal, vagy örökség miatt folyó peres eljárással kapcsolatban.

Bővebben: Vénusz
Felszálló holdcsomópont a 8-as házban
A karmikus életfeladat

Új értékek

Fiatal korában főleg a materiális értékek és a családi kötelékek motiválják. Valóban egész életére rányomhatja súlyát a szerzésvágy, és azt érezheti, hogy az anyagi kötelezettségek miatt nem tudja elérni azokat a dolgokat, amelyekre igazán vágyik. Számíthat egy olyan fordulópontra életében - legkésőbb 37 éves koráig, - amikor lényegesen megváltozik értékítélete. Ebben az időszakban összekuszálódnak anyagi dolgai és mindez arra vezeti Önt, hogy lemondjon birtoklási vágyáról mind kapcsolatait, mind pedig anyagi kötelékeit tekintve. Így a mélyebb lelki alapokból kiindulva egészen más értékrendet fog a magáénak vallani. Lehet, hogy felfedez magában bizonyos pszichológiai képességeket, és arra érez majd késztetést, hogy jobban megismerje a lélek rejtett oldalát is. Törekszik arra is, hogy jobb szexuális élményeket élhessen meg, illetve hogy sokkal jobban megérthesse partnerét ennek az átalakulásnak az idején.

Bővebben: Felszálló holdcsomópont
Szaturnusz a 9-es házban
Az ember ezen a területen érezheti át legmélyebben a stabilitást, önmaga csorbítatlanságát. Itt találja meg azt a kemény munkát, felelősségvállalást, rá nehezedő nyomást, amely mind szükséges ahhoz, hogy személyisége egybekovácsolódjék. Ez a ház jelzi a létezésének azt a területét, amelyet az illető különösen fontosnak érez.

Türelem, szorgalom, komoly, mély gondolkozás jellemzik. Az életbölcsességek igazi mestere. Nagy gondolkozók, filozófusok, egyetemi tanárok képlete.
Rossz sugárzások melett: Hosszabb útjain kellemetlen kalandoktól, botrányoktól, szerencsétlenségektől kell tartania. Zárkózott, mogorva, emberkerülő természet, esetleg lelki betegség is fenyegeti.

Bővebben: Szaturnusz
Mars a 10-es házban
Az ember ezen a területen tudja legközvetlenebbül kifejezésre juttatni az önérvényesítését, a bátorságát és a kezdeményezőkészségét. A létezésnek ez az az területe, mely kulcsfontosságú, hogy megőrizze testi energiáját, egészségét.

Eredményes munkásság, siker, emelkedés, közmegbecsülés. Jó hírnév, kitüntetések. Katonák, győztes hadvezérek képletében gyakran előfordul.
Rossz sugárzások melett: Meggondolatlanság és hiányos ítélőképesség következtében bajok, bukás. Sokszor botrányos állásvesztés fegyelmi, bírói eljárás következtében.

Bővebben: Mars
Plútó a 12-es házban
Az ember itt élheti át életvitele és a belé rögzült önkifejezési módok teljes transzformációját. Ez a terület általában különösen mélyen érinti az illetőt, az életnek ebben a szférájában találkozhat tudatosságának legtisztább, legőszintébb fejlődési lehetőségével.

Titkos bűnök, gátlások, a titkos foglalatosságoktól való megszabadulás lehetetlensége.

Cél: felismerni és átalakítani a belső személyiséghez való viszonyt. Karmikus szempontból az inkarnáció egyik célja a nehézségekkel, és karmikus leckékkel való szembenézés.  

Rossz sugárzások melett: Gyakori betegségek és zavarok.

Bővebben: Plútó
Házad jelentése
Bak az 1-es házban (Aszcendens)
(22° 48' 06")
Személyiség (ÉN).
Test, külső, általános egészségi viszonyok, egyéniség, jellem, temperamentum.

Bővebben: Bak
Halak a 2-es házban (14° 17' 58")
Az egyén önállóságának eszközei:
anyagiak, ingók, pénz, továbbá tehetség, képességek, a lélek szabadsága, a praktikumok.

Bővebben: Halak
Kos a 3-as házban (25° 34' 28")
Kapcsolatok háza.
Analitikus gondolkozás, kifejezésmód, testvérek, szomszédok, okmányok, irományok, levelezés, irodalmi működés, kisebb utazások.

Bővebben: Kos
Bika a 4-es házban (IC) (22° 27' 46")
Család háza.
Otthon, szülők, haza, származás, az élet második fele, öröklött és veleszületett hajlamok, föld- és bányabirtok, okkult ház.

Bővebben: Bika
Ikrek az 5-ös házban (12° 39' 12")
Életörömök háza.
Szexualitás, élvezetek, szenvedélyek, szerelmi viszonyok, kalandok, vállalkozási kedv, szórakozás, szerencse, spekuláció, játék, sport, terhesség, gyermekek, tanulmányok, nevelés, szórakozással kapcsolatos helyiségek és vállalkozások.

Bővebben: Ikrek
Rák a 6-os házban (01° 09' 33")
Szolgálat háza.
Egészségi viszonyok, elmúló betegségek, munka, szolgálat, alárendeltek, szolgaszemélyzet. Kisebb állatokhoz való viszony.

Bővebben: Rák
Rák a 7-es házban (22° 48' 06")
A nem-Én: A külvilág.
Partner, házastárs, munkatárs, üzlettárs, nyilvános szereplés. Nyílt ellenség, polgári perek.

Bővebben: Rák
Szűz a 8-as házban) (14° 17' 58")
Visszafejlődés, elhalás háza.
Lelki átalakulás, halál-, annak neme, oka. Más halálából folyó következmények, örökség. Házastárs vagyona, ajándékok, más vagyonának kezelése. Okkult ház.

Bővebben: Szűz
Mérleg a 9-es házban (25° 34' 28")
Az életbe helyezkedés háza.
Szintetikus gondolkozás, magasabb gondolkozás: morál, vallás, filozófia, metafizika, élet- és világfelfogás, ambíciók, politika. Hosszú és távoli utazások. Intuíció

Bővebben: Mérleg
Skorpió a 10-es házban (MC) (22° 27' 46")
„Karrier háza"
Hivatás, társadalmi állás, eredmények, hatalom, tettek, kitüntetések. Emelkedés vagy bukás.

Bővebben: Skorpió
Nyilas a 11-es házban (12° 39' 12")
Az élet-megoldás háza.
Barátok, pártfogók, segítő erők, összeköttetések, pártfogoltak. Remények, óhajok és ezek megvalósulásának foka. Harmonikus vagy diszharmonikus társadalmi élet. A realizálás.

Bővebben: Nyilas
Bak a 12-es házban (01° 09' 33")
Csapások háza.
Korlátozások, akadályok, életpróbák, gondok, bajok, csalódások, zárt intézetben (kórházban, ideggyógyintézetben, kolostorban, fogházban) való tartózkodás, száműzetés. Eletpróbák, életvizsgák, krónikus betegségek. Titkos ellenségek. Kapcsolatok nagy állatokkal. Okkult ház.

Bővebben: Bak
Bezár

Az Asztrológia egy Földközpontú, - megfigyeléseken alapuló (egzakt) tudomány. Földközpontú azért, mert a születési képleted középpontjában a Föld azon pontja áll, ahol születtél. A Földet ölelő égboltot: egy tizenkét egyenlő részre felosztott kör szimbolizálja (360° = 12 x 30°). Így biztosítva helyet a Zodiákus 12 állatövi jegyének, melyek egymást szigorú sorrendben az alábbiak szerint követik (óramutató járásával ellentétesen):

A 12 állatövi jegy:


Az egymással szemben lévő jegyek, kiegészítik egymást. Vagyis a tulajdonságaikat nézve, ami az egyikből hiányzik, az a másikban megvan. A “mérleghinta effektus” miatt, ezek a jegy-párok ösztönösen vonzzák egymást. Ha csak a Nap jegyeket néznénk, már akkor is számos olyan párkapcsolatot találnánk, ahol ez a fajta kapcsolódás fennáll. És akkor a többi bolygóról még nem is beszéltünk!

  • Kos - Mérleg
  • Bika - Skorpió
  • Ikrek - Nyilas
  • Rák - Bak
  • Oroszlán - Vízöntő
  • Szűz - Halak

Aszcendens

Horoszkópunk kezdőpontját: születésünk pillanatában keleten, az éppen felkelő állatövi jegy határozza meg! Vagyis az Aszcendens.

A tengelyek

Az Aszcendens után már sejtheted, hogy a képletedben vastagon kiemelt vonalak: azaz a tengelyek, - égtájakra mutatva, képleted egy-egy sarkalatos pontját jelölik. Az Aszcendensed jegye többek között a személyiségedre, a vele szemben lévő Deszcendens a kapcsolataidra (elsősorban a társadra), az Ic az eredetedre (család stb.), míg az Mc a céljaidra enged következtetni.

A házak

Aszcendens helyzete kulcsfontosságú! Hiszen kezdőpontként, az Ő területére épül az I. ház csúcsa (az Aszcendens -tengely egyben az I. ház csúcsa!), így határozva meg azt, hogy a többi 11 „kész-ház", a már megszokott módon: vagyis az óramutató járásával ellentétes irányban, Őt követve mely területekre épüljön. Azaz, hogy az egyes házak, mely jegyekben kezdődjenek...

A 12 ház jelentése

Az I. ház, a bemutatkozás háza. E házon keresztül mutatjuk meg a külvilágnak a képességeinket, karakterünket, megjelenésünket, esetenként az álarcainkat. Vagyis az első ház képvisel bennünket.

A 2. ház klasszikus értelmezés szerint a pénz háza. Meghatározza, miként viszonyulunk a biztonsághoz, az anyagi és egyéb javakhoz. Minden olyat szimbolizál, amit önmagunk tulajdonának tekintünk, legyen az akár egy szellemi érték, vagy akár a saját partnerünk. Vagyis, a második ház szimbolizálja a vagyonunkat.

A 3. ház határozza meg a kommunikációs képességeinket, - akár írásban, akár beszédben történjen is az. Alapfokú tanulmányainkon túl, megmutatja kisebb utazásainkat, testvéreinkhez, szomszédjainkhoz, illetve a közvetlen környezetünkhöz fűződő kapcsolatunkat. Vagyis a harmadik ház: a kommunikáció háza.

A IV. ház vonzáskörébe tartozik az otthon, a család és többek között az eredet. Megvilágíthatja a szüleinkről alkotott véleményünket, szűkebb családi kapcsolatainkat, a múlthoz és az emlékekhez való viszonyunkat. Az ingatlan ügyeinken túl, feltárja az időskorunk jellegzetességeit. Vagyis a negyedik ház: az eredet és az otthon háza.

Az 5. ház szimbolizálja az élet örömeit. Beletartozik minden, ami örömet okoz nekünk, legyen az a gyermekünk vagy akár a szerelmünk. A kreativitás, a kockázatvállalás, a játékok (szerencsejátékok is), a szórakozások mind az ötödik ház hatáskörébe tartoznak. Vagyis az ötödik ház: az élet örömeinek háza.

A 6. ház megmutatja egészségi állapotunkat, szerzett vagy öröklött betegségeinket, valamint testünk ápolását. Egészségünk mellett, rávilágít mindennapi kenyérkereső munkánkra, munkakörülményeinkre, tűrő- és alkalmazkodóképességünkre. A kisállatokhoz való kötödésünk is erre a házra vezethető vissza. Vagyis a hatodik ház: az egészség, és a kötelezettségek háza.

A VII. ház értelmezésénél az emberi kapcsolatok kerülnek a középpontba. Úgymint, az első házasság, a társulások, a riválisok vagy akár a nyílt ellenségek. Együttműködési képességünkön keresztül, feltárja igényünket a kapcsolatokra vagy esetleg annak hiányára. Szerződéseinket, szövetségeseinket, valamint bírósági ügyeinket szintén ez a ház képviseli. Vagyis a hetedik ház: a külvilág és az emberi kapcsolatok háza.

A 8. ház képvisel minden olyat, amiről nem szívesen beszélünk! Ilyen az elmúlás (nem az idejét mutatja meg, hanem annak körülményeit!) vagy akár a szexualitás. Mindezeken túl, e ház képviseli a komolyabb műtéteket, a más pénzének kezelését, a nagy befektetéseket, megérzéseinket, és a titkainkat. Vagyis a nyolcadik ház: az elmúlás és a titkok háza.

A 9. ház, a filozófiai nézetünket, ideáinkat mutatja meg. Életszemléletünkön és a joghoz való viszonyunkon túl, rávilágít a külföldi és a szellemi (könyvek) utazásainkra, főiskolai vagy akár egyetemi tanulmányainkra, esetenként a második házasságára. Vagyis a kilencedik ház: a hagyományos iskolán túli tanulás és az életszemlélet háza. (Ennek a modulnak az elsajátítása, hogy éppen most olvasod, a 9. házadban pontosan látható...)

A X. ház, a becsvágy, a törekvés, a pályafutás és a karrier háza. Általa feltérképezhetjük, miként befolyásol minket a felelősség vagy akár a hatalom, - ha azt ránk ruházzák. Az elérhető céljainkon túl, megmutatja kapcsolatunkat a szüleinkkel. Vagyis a tizedik ház: az érvényesülés és a karrier háza.

A 11. ház képviseli a pártfogóinkat, a barátainkat, vágyainkat és az álmainkat. E ház jelöli a 3. házasságot, nevelt, - nem vér szerinti gyermekünket, továbbá társadalmi kapcsolatainkat (egyesületek, pártok stb.) és a nem utolsó sorban a jövőbe vetett terveinket is. Vagyis a tizenegyedik ház: a vágyak és a remények háza.

A 12. ház a visszavonulások és a valóság elöli menekülés háza. A nyilvánosságtól való elszigetelődést, a valódi titkokat (amelyeket soha nem mondanánk el), a névtelenséget, az áldozatvállalást, a káros szenvedélyeket (alkohol, kábítószer, stb.), a mások szolgálatát és a zárt intézményeket (kórház, börtön) e ház képviseli. Vagyis a tizenkettedik ház: a megpróbáltatások háza.

Holdcsomópontok

A Föld, az óramutató járásával ellentétes irányban kering a Nap körül, - a Föld körül, szintén az óramutató járásával ellentétesen pedig a Hold. Így a Hold, a Föld Nap körüli pályáján (szakszóval: az ekliptika síkján), kétszer halad át. A Naptól távolodó pontot Leszálló Holdcsomópontnak, míg a Naphoz közelítőt Felszálló Holdcsomópontnak nevezzük:Megjegyzés: A leszálló holdcsomópotot az előző életekhez társítjuk. A felszálló holdcsomópont, a jelen élethez tartozó karmikus életfeladatot jelzi.Állatövi jegy uralkodói

Egy adott ház tulajdonosa(i), annak az állatövi jegynek az uralkodó bolygója, vagy bolygói lesznek, amelyben az adott ház kezdődik! Az Asztrológia jelenlegi állása szerint: az állatöv 12 jegyéhez, a következő uralkodók vannak társítva:


A születési uralkodó

A születési képletedben a téged jelölő bolygó: az Aszcendensed jegyének uralkodó bolygója. Asztrológiában a képlet tulajdonosát jelölő bolygót: születési uralkodónak nevezzük! (Egyes könyvekben, Szignifikátornak is nevezik.) Jelentősége, kiemelkedő! Hiszen a képletben elfoglalt helyzete már önmagában is meghatározza a képlet tulajdonosának életútját. Egy jó “helyzetben” lévő születési uralkodó gondtalanabb, - míg a kevésbé jól álló, feladatokkal teli életre utal. A ház, amelyben a születési uralkodónk áll, különös jelentőséget kap! A ház által jelzett életterületekkel (eseményekkel, vagy adott esetben személyekkel): teljesen azonosulunk. Vagyis életünk során a számunkra legfontosabb események, itt történnek meg...


Horoszkóp mintázatok

A horoszkóp ábrát több szempontból is lehet elemezni és értelmezni. Ennek egyik módja a bolygók elhelyezkedéséből adódó mintázat értelmezése. A módszert Marc Edmund Jones (1888 – 1980) asztrológus, a száb szimbólumok megalkotója fejlesztette ki.


7 alapvető mintát különböztethetünk meg:


1. Köteg:
A bolygók egy „kötegbe” vannak csoportosulva (kevesebb mint 120°-os területen). Ez egy erős bolygó koncentráció, mely olyan személyiséget kölcsönöz, amely egyszerre erős és eltökélt érdekeinek megvalósításában. Kevésbé képes mások megértésére és nehezebb lehet számára, hogy megossza életét másokkal. Olyan vállalkozások ajánlatosak neki, amelyek koncentrációt, kitartást és elkötelezettséget igényelnek vagy egy bizonyos területen való szakosodást. A köteg vezető bolygója (óra mutató járásával ellentétes irányban) nagyobb jelentőséget kap.


2. Tál:
A képlet bolygói egy 180° fokos “tál” formába csoportosulnak. Önálló személyiség típust tükröz, aki olyan karrierekhez vonzódhat, amelyek maga és mások számára is a legnagyobb elégtételt nyújthatják. A vezető bolygó (óra mutató járásával ellentétes irányban) ebben az esetben is kiemelt jelentőséggel bír.


3. Kosár:
Megfigyelhető, hogy az egyik bolygó az ellenkező félgömbön található, mint a többiek. Ez a magányos bolygó, olyan mint egy fogantyú ebben a “kosár” formában. Ez a minta aktív tartozási vágyat jelez a társadalomhoz. Azonban gyakran megtörténhet, hogy az illető elvárja, hogy felfedezzék tehetségét ahelyett, hogy megpróbálna beilleszkedni. Rendszerint egy kiemelt témára fordítja figyelmét. Saját önfenntartásán túlmutató, kiemelt cél érdekében munkálkodik. Többnyire az egyedül álló bolygó jellege alapján fog viselkedni, ami kiemelt hatást gyakorol a képletben.


Mérleghinta:
Láthatjuk, hogy a bolygók két csoportot alkotnak a képlet ellentétes oldalain. A csoportok nem kevesebb, mint hatvan fok vagy két jegy távolságra vannak egymástól. Az ilyen képlettel rendelkező személy úgy viselkedik, mint egy “mérleghinta”, életében tisztán követhető két határozottan ellentétes alternatíva állandó jelenléte. Kihívást jelent integrálni élete ezen két élesen különböző részeit, melyek gyakran versenyeznek egymással. Azonban, amennyiben sikerrel jár, képessé válik egy olyan kifinomult viszonyulást kialakítani, mely által az élet legtöbb kihívásának ellen tud majd állni.


Mozdony:
Látható, hogy a bolygók közötti szög kevesebb, mint 240°. Az ilyen személy gyakran magányos és elvárja a nyilvánosságtól, hogy felfedezzék álláspontját és igazát. Az óramutató járásával megegyező irányban kiemelkedő bolygó jelentős hatással lesz a jellem alakulására, a napjegytől függetlenül. Úgy működik, mint a születési képlet “mozdony”-a, vezetve őt kitűzött céljainak elérésében, kitartást és energiát biztosítva a többi bolygónak.


Elhajló:
Ez a fajta képlet azért is figyelemre méltó, mert több pár bolygó véletlenszerűen elosztott együttállása köré rendeződik az ábra. Ezeknek köszönhetően a személy óriási tehetséggel és lehetőségekkel rendelkezik, melyek szándékos odafigyelést igényelnek a továbbfejlesztésük érdekében. Individualista és nem vágyik beosztott vagy rendszerezett életre, törekedik arra, hogy ne kerüljön a rutinok csapdájába. Azonban gyakran okozhat nehézséget, hogy a több képesség közül egyik sem válik meghatározóvá, így pedig összességükből sem származik a lehetséges legtöbb eredmény. Szükséges összpontosítania, hogy “szedje össze magát”.


Folt:
A képlet bolygói egy “foltot” alkotnak. Ahogy a neve is mutatja ez a minta, vagy inkább egy adott minta hiánya, akkor jelentkezik, ha a bolygók véletlenszerűen oszlanak el a képlet körül. Egy ilyen személy sokoldalú, egyetemes és szellemileg gazdag életszemléletet követ. Örömmel osztja meg erőforrásait amennyire lehetséges és ahol a leginkább szükség van rájuk. Ellenben, ennél a mintánál fennáll a veszélye annak, hogy szétszórja az energiáit különösebb eredmények nélkül, mert kevésbé hajlandó egy adott irányba összpontosítani őket.