cupplogo

7 ember nézi jelenleg
Ki lesz az életem párja? Hogyan kerüljek közelebb önmagamhoz?
Cuppanj rá!
Írd be a születési dátumodat
Tarot kártya
Halál, Diadalszekér

Asztrológiai elemzés


Az asztrológia az élet szimbolikus nyelvének átfogó rendszere. Egy hihetetlenül értékes eszköz ahhoz, hogy az asztrológiai elemzés révén segítsen teljesebben megérteni és élni életünket. Olyan rendszer-, tudás- és meglátás-szintekhez vezető csatorna, mely az elemzés közben bontakozik ki és válik láthatóvá.

Ha még hozzávetőlegesen sem ismered a születésed időpontot, akkor állítsd be 12 órára!

Az Aszcendens, és az IC - MC a képletedben vastagon kiemelt vonalak: azaz a tengelyek, - égtájakra mutatva, képleted egy-egy sarkalatos pontját jelölik. Az Aszcendensed jegye többek között a személyiségedre, a vele szemben lévő Deszcendens a kapcsolataidra (elsősorban a társadra), az IC az eredetedre („ahonnan jövünk” a IV. ház csúcsa), míg az MC a céljaidra enged következtetni („ahová tartunk” a X. ház csúcsa, az ég közepe).

Horoszkóp, asztrológia - Mai nap

Születésnap Születés időpont

Ország    Település
Bolygók a jegyekben
Nap a Skorpió jegyben (01° 40' 55")
A Napjegy az asztrológiában az egyik legfontosabb és legmeghatározóbb szempont! Az ember Napja aszerint, hogy mely csillagjegyben áll, az kihat az egész személyiségre. Mondhatjuk ezt úgy, hogy a Napjegy tulajdonsághalmaza az, ami valójában, legbelül vagyunk:

A Skorpiók szélsőséges jellemek, akik ha valamit csinálnak, azt vagy teljes erőbedobással csinálják, vagy sehogy. Szeretik az intenzitást, szenvedélyesek, legyen szó akár szerelemről, akár gyűlöletről. A szexualitás fontos helyet foglal el életükben. Másokkal szemben ridegek és érdektelenek, de a felszínesség nem az ő jellemzőjük, épp ellenkezőleg, kutatószenvedélyük határtalan. Megtalálják mások hibáit és gyenge pontjait, ami nem mindig válik javukra. Különösen akkor váltanak ki másokból agressziót, ha a leleplezés kizárólag másokra vonatkozik, és ők maguk kimaradnak belőle. A társadalom rejtett hatalmi struktúrái is megbabonázzák, ezért sokszor a politikában tevékenykednek. Mindenhol jól érzik magukat, ahol rejtett dolgokat kell felfedezni és/vagy károsat eltávolítani, a kriminalisztikában, pszichológiában, gyógyászatban de a hulladékeltakarításban vagy a természeti kincsek területén is.

Bővebben: Nap, Skorpió
Mérleg aszcendens (21° 53' 17")
Az aszcendens többek között külső megjelenésünkről ad információt, illetve arról, hogy milyen képességekkel érkeztünk a földre. A külső megjelenés nem csak arra korlátozódik, hogy milyen a testalkatunk, milyen színű a hajunk vagy a szemünk, hanem hogy milyen arcunkat mutatjuk a külvilág felé, így arról is pontos képet ad, hogy milyennek látjuk önmagunkat:

Érzékeny mások véleményére, az őt körülvevő társasági és esztétikai atmoszférára és az uralkodó ízlésre. Ösztönösen kedvére akar tenni másoknak. Lehet kreatív, de leghatékonyabban valamilyen partnerségben vagy csoportban tud dolgozni, mert inspirációját és önbizalmát mindig másoktól nyeri. Szüntelenül gondolkodik, minden opciót mérlegel, kissé túl sokat elemez, és keveset cselekszik. Nagyon figyel a megjelenésére, és általában kifinomult művészi érzéke van. Személyes kontaktusaiban általában kedves és megértő, kivéve, ha versengő kedvében van, vagy ha úgy érzi, hogy igazságtalanul bántak vele. Kiváló az ítélőképessége, ha másoknak ad tanácsot, de saját helyzetéről - különösen, ha egyedül van - ritkán képes hasonlóan tisztán és határozottan gondolkodni.

Bővebben: Aszcendens, Mérleg
Hold a Skorpió jegyben (16° 45' 51")
A Hold-jegyed az a jegy, amiben születésed idejekor a Hold állt. Ez mutatja meg, hogyan reagálsz emocionálisan bizonyos dolgokra, hol mutatkozik meg a gondoskodásod, hogy érzed magad az otthonnal kapcsolatban, és milyen dolgokhoz kötődsz, miket utálsz, miket szeretsz igazán.
A Hold-jegy befolyásolja mindazokat a tulajdonságokat, amiket a Nap-jegyed nyújthat, így sokszor erősebben látszanak a Hold-jegy tulajdonságai egy-egy egyénnél:


A Skorpió Hold nagyon intenzíven reagál az élményekre, és egyúttal azzal küzd, hogy hogyan rejtse el vagy fejezze ki ezeket az erőteljes érzelmeket. Van benne egy titkos érzelmi dimenzió, de legalábbis szereti azt gondolni, hogy sikeresen rejti el az érzelmeit mások elől. A valóságban azonban rendszerint inkább az a helyzet, hogy a víz energiája a környezet számára is nyilvánvalóan megmutatkozik. A Skorpió Hold az élményeit gyakran csak magában forgatja, „kotlik" rajtuk, és eközben néha megbántottságot, haragot generál önmagában mások iránt. Az ilyen Holdjegyű embernek mindig intenzív és mély érzelmi kapcsolódásra van szüksége, és érzelmi kiegyensúlyozottságát és boldogságát nagyban befolyásolja, hogy hogyan próbálja kielégíteni ezt az igényét és hogyan fejezi ki koncentrált szenvedélyességét.

Emocionális szélsőségesség  általában ezzel a kifejezéssel jellemzem a Skorpiót, és ha az egyébként is emocionális Hold áll a tengermély érzések jegyében, akkor ez a szélsőségesség, így vagy úgy, de mindig jelen van. Küzd azzal, hogy uralkodjék érzelmein, ugyanakkor ki is akarja őket mutatni. Ösztönösen titkolózó, de vágyik arra, hogy alámerüljön saját maga és mások ismeretlen mélységeibe. Fél attól, hogy elborítják az erőteljes érzelmek és az emberi tapasztalás tabunak számító területei, de erősen vonzódik is az ilyen élményekhez. A szexuális és emocionális energiái felett mindenáron kontrollt akar tartani (emiatt gyakran el is nyomja azokat), ugyanakkor hevesen vágyik is az ilyen jellegű energiái kiárasztására.

Ideális esetben a Skorpió Hold olyan kontrollált érzelmi erőt alakíthat ki, amely támaszkodik erős intuícióira és érzelmeire, de túllép a sérülékenység érzésén és az elengedéstől való félelmen. Hatalmas lelkiereje és tartalékai, valamint erős vágya a mély érzelmi bevonódásra gyakran nyernek beteljesülést a gyógyítósegítő foglalkozásokban, a kutató tevékenységben, a pszichoterápiában, vagy olyan egyéb területeken, ahol veszéllyel és intenzív kockázatvállalással kell szembenéznie. A Skorpió általában jól teljesít krízishelyzetekben, mivel ilyenkor önuralomra és határozottságra van szükség, ha pedig éppen nincsenek ilyenek, akkor gyakran öntudatlanul is kríziseket generál, hogy életét minél intenzívebbé tegye. Önbizalma gyakran akkor kezd megerősödni, amikor megérti, hogy ha legyőzi túlzott félelmeit és paranoiáját, akkor helyes belső meggyőződése és gyakran megdöbbentően pontos intuíciója vezetni fogja. A legtöbb nagyon sikeres Skorpióhangsúlyos ember azáltal képes kiteljesíteni belső potenciálját, hogy hagyja magát zsigeri, ösztönös sugallatai által vezetni. Egészséges, pozitív önbizalmát ilyenkor egy szenvedélyesen átélt cél vagy küldetéstudat támogatja, és misztikus karizmája is ezt a belső bizonyosságot tükrözi.

Amíg azonban eljut ehhez a belső bizonyossághoz, személyiségében és életében látványosan megjelenhet egy jobbára tudattalan, és gyakran kétségbeesett törekvés a biztonságra. Szüksége van arra, hogy mélyen alámerüljön az életbe és az emberi élmények világába, és ezt az igényét számos területen ki tudja élni  ezek közül néhányat már említettem is. Olykor nagy érdeklődéssel fordul a történelem, az okkult tudományok, a tudományos kutatás vagy más olyan tudásterületek felé, amelyek az életet szabályozó mélyebb törvényszerűségeket próbálják feltárni.

Bővebben: Hold, Skorpió
Felszálló holdcsomópont a Mérleg jegyben (19° 16' 44")

Ez a jel utal legerősebben a sorsunkra, és reprezentálja azt a képességünket is, hogy el tudunk mélyedni egy bizonyos tevékenységben. A Felszálló Holdcsomópont mutatja azt a kedvező irányt is, amelyet követve számíthatunk a lelki, karmikus fejlődésre. De megmutatja azt is, hogy az egyénnek a társadalom mely szegmensével való kapcsolata segíthet abban, hogy elérje ezt a fejlődést:


A karmikus életfeladat


Kettő kell egy tangóhoz

 
Életében nagy dilemmát jelent, hogy képes legyen eldönteni azt, hogy mennyiben igyekezzen kielégíteni saját szükségleteit, illetve hogy mi az, amiben inkább mások igényei szerint kellene cselekednie. Fiatal korában meg van győződve arról, hogy elsősorban mindig saját érdekeit kell néznie. Ragaszkodik függetlenségéhez, és úgy gondolja, hogy gyengeségre vall az, ha megalkuszik. De később ez a függetlenség a magány és az üresség érzéséhez vezethet, és egyre nagyobb vágyat érez arra, hogy valakivel megoszthassa élményeit. Idővel képes lesz önzetlenül figyelni mások szükségleteire, és kapcsolataiban is arra vágyik majd, hogy erősebb szálakkal kötődjön partneréhez. Ha igazán képes lesz magát átadni egy bizalmas kapcsolatnak, illetve ha rájön, hogy függetlenségénél is többet ér egy igazán szoros kapcsolat, akkor sokkal harmonikusabb életet teremthet magának.

Meg kell tanulnia mindig az „arany középúton" maradni. Feladata ebben az életében az eredmények másokkal való megosztása, a másokhoz való alkalmazkodás és harmónia megteremtése, mások érdekének figyelembevétele, a másokért való áldozatvállalás, mások boldogulásának elősegítése. Meg kell tanulnia, hogy a diplomatikus viselkedés, a másokkal való együttműködés sokszor eredményesebb mint az egyéni erőfeszítéssel. Az alkalmazkodás az Ön számára kulcs a boldogsághoz.

Gyakran előfordul veled, hogy az a kellemetlen érzésed támadt, hogy kapcsolataidban túl sokat áldozol és túl keveset kapsz? Ha igen, nyugodt lelkiismerettel mondhatod, hogy karmád teljesíted. Jelenlegi életfeladatod ugyanis az önfeláldozás és mások boldogulásának elősegítése. Előző életeidben rendkívül energikus ember voltál, de akaratod, elszántságod csak a saját céljaid elérésére fordítottad. 

Számodra nem létezett lehetetlen feladat: hallatlan lendülettel és önbizalommal vetted egyik akadályt a másik után. Mindig kiemelkedő teljesítményt nyújtottál. Arra törekedtél, hogy mindenben első légy, és közben, sajnos, mások érdekeit figyelmen kívül hagytad. Önállóságod és akaraterőd jelenlegi életedben további sikereket biztosíthat  kockázatos vállalkozásaidban. Karmád azonban ezúttal a harmonikus párkapcsolat kialakítása; elért eredményeid ebben az életében meg kell osztanod másokkal. Előző életeidben magánéletedben a kalandokat kerested, és kíváncsiságod nem hagyott nyugodni. Ebben az inkarnációban harmóniára kell törekedned, és terveidben kénytelen leszel mások érdekeit figyelembe venni.

Önállóságod és szabadságszereteted megnehezíti a szoros párkapcsolatot, úgy érzed, egyedül is boldogulsz, és nem szívesen vállalsz másokért áldozatot. Azt tapasztalod, hogy a szoros párkapcsolat hátráltat terveidben, ugyanakkor nehezen viseled el a magányt. Hirtelen természetedből adódnak nem szűnő konfliktusaid partnereddel, akaratosságod és makacsságod gyakran váláshoz vezet. Indulataid elragadnak, és sokszor meggondolatlanul döntesz. Bármilyen unalmasan is hangzik, kénytelen leszel életed második felében az "arany középutat" választani, és megtanulni alkalmazkodni. Ha képes leszel rá, hogy életed mással megoszd, és beletörődsz hogy esetenként többet adj, mint amennyit kapsz, akkor lehetsz csak elégedett és kiegyensúlyozott. Fiatal éveidben nehezen figyelsz másokra, sokat beszélsz és ritkán hallgatsz, önmagad sem ismered eléggé: ehhez hosszú időre van szükséged. Gyakran kerülsz abba a helyzetbe, hogy szándékaid és tetteid egymással ellentmondásba kerülnek, problémás helyzetekben gyakran kényszeres aktivitásba menekülsz, ami sokszor a teljes kimerüléshez vezet. Nehezedre esik a kikapcsolódás, és az, hogy esetenként másokra bízd magad. Meggondolatlanságod fiatal éveidben veszélyes helyzetekbe sodor. Többet kellene gondolkodnod, mielőtt cselekszel, azáltal elkerülhetnél sok problémát.

Előző életeidből eredő idealizmusod és kalandvágyad meghatározza életed első felét. Végül is rádöbbensz arra, hogy állandó partner nélkül az életed értelmetlen. Életed második felében nagyobb lehetőséged adódik arra, hogy harmonikus kapcsolatot teremts, és leszámolj az előző életedből származó vetélkedési vággyal. Néhány próbálkozás után rádöbbensz, hogy mások nélkül midig csak félúton maradsz. Az alkalmazkodás a számodra kulcs a boldogsághoz.


FELADAT: Ennek az embernek az a tanulnivalója, hogy ne csak az önös érdekeit tolja mindig előtérbe, hisz gyakran vannak olyan helyzetek, amikor a „másik” ember érdekeit kell szem előtt tartanunk, a miénket pedig háttérbe kell szorítanunk. Meg kell találnia az egyensúlyt. Harmónia-teremtés és mások érdekeinek figyelembe vétele.
Hitszinten: harmónia megteremtése a mindent kitöltő szeretet érdekében.

Leszálló holdcsomópont: Kos

Bővebben: Felszálló holdcsomópont, Mérleg
Leszálló holdcsomópont a Kos jegyben (19° 16' 44")
A leszálló holdcsomópont a már teljesített, megtanult karmát jelzi, mindazt a tudást, amit már előző inkarnációinkban összegyűjtöttünk:

A karmikus múlt


Előző életéből /Kos/ önbizalmat, elszántságot, akaraterőt, bátorságot, kezdeményező készséget hozott. Arra törekedett, hogy mindenben az első legyen, miközben mások érdekeit, érzéseit figyelmen kívül hagyta. Problémás helyzetekben ma is kényszeres aktivitásba menekül, ami sokszor teljes kimerültséghez vezet.

Nagyon jó szellemi adottságaid vannak, és tisztában vagy egyéni értékeiddel is, bár meglehet, hogy olykor magányosnak érzed magad a világban. Fiatal korodban sokat szenvedtél a miatt, mert kirekesztettnek érzed magad, és gyakran gondolod azt, hogy környezetedben semmi sem biztos, illetve, hogy semmiben sem szabad megbíznod. Veleszületett késztetést érzel arra, hogy rendet teremts magad körül. Az a típus vagy, aki képes komolyan venni a diétás étrend előírásait, illetve a testápolás egyéb követelményeit, és ki tudsz alakítani egy fegyelmezett napirendet. Van benned némi pesszimizmus, ami rátelepszik hangulatodra, de fontos, hogy ne add át magad a mártíromság és a tétlenség érzésének. Boldogtalanságodhoz bizonyára hozzájárulnak korábbi kellemetlen élményeid, de hangulatodon sokat javíthat az, ha beletemetkezel a munkába, illetve ha igyekszel elfogadni azt, hogy vannak dolgok, amiket nem változtathatsz meg.


Felszálló holdcsomópont: Mérleg

Bővebben: Leszálló holdcsomópont, Kos
Mars a Nyilas jegyben (29° 04' 14")
A Mars, -mint a férfiasság szimbóluma- azt mutatja meg, ki, hogyan érvényesíti akaratát és milyen módon fejezi ki a vágyait a környezete számára:

Ha a Mars az idealista, jövő-orientált Nyilasban áll, akkor az élet vagy egy párkapcsolat mindennapi, rutin jellegű részleteinek menedzselése kevésbé fontos, mint azok a hosszú távú célok és nagyszabású víziók, amelyeket az egyén be akar teljesíteni.

A Nyilas Mars nagyon erősen igényli a kalandot, a felfedezést, a mentális és fizikai függetlenség élénk és jókedvű megnyilvánulásait. Legrosszabb esetben véleménynyilvánításai túl nyersek, durvák, sarkosak vagy szarkasztikusak lehetnek, és teljesen érzéketlen aziránt, hogy mások hogyan reagálnak tapintatlan, ellentmondást nem tűrő kijelentéseire. Akár tudatosan, akár tudattalanul, az életében mindig jelen van egy mélyen megbúvó vágyakozás valamilyen ideál felé. Mindig nemeslelkűbbnek, idealistábbnak, fennköltebbnek próbál mutatkozni, mint az átlagember, akinek szerinte nincsenek ilyen magasztos céljai.

Az a helyzet, hogy bármennyire humoros, barátságos és toleráns is spontán önkifejezése, valójában mindig rendkívül büszke, és ő sem mentes a tűz-jegyek leggyakoribb betegségétől, a felsőbbrendűség érzésétől. Legjobb formájában végtelenül lelkes, pozitív gondolkodású és inspiráló. Szereti a szabadtéri tevékenységeket, és nemritkán különösen kedveli az állatokat. Ez engem a Nyilas személyiségének egy sajátos aspektusára emlékeztet.

A Nyilas ősi szimbóluma, az állati testű és emberi törzsű nyilazó kentaur kiválóan megjeleníti a Nyilas pszichológiai és érzelmi természetét jellemző dualitást. Fékezhetetlen „állati" fele az ösztönélet és a cselekvés teljes szabadsága felé tör, míg emberi része valamilyen morális vagy filozófiai ideálra áhítozik. Veleszületett széles látóköre és toleranciája ütközik azzal a vágyával, hogy morális értelemben mindig igaza legyen. Viselkedése rendszerint tükrözi is ezt a konfliktust. Ez az, amit mások néha képmutatásnak érzékelnek.

Imád például az igazságról prédikálni, tekintet nélkül arra, hogy ezzel mennyire megbánt másokat, ugyanakkor feltűnő módon képtelen arra, hogy meghallja az igazságot saját hibáival kapcsolatban, sőt ha bírálják, hajlamos felháborodottan, ádáz haraggal reagálni. Rendkívül szókimondó, és ha valaki nem felel meg az ő normáinak, keményen minősít, de eközben nem látja meg és be a saját tökéletlenségét és gyengeségét (amely pedig mindenki más számára a napnál világosabb). A diszkréció nem a Nyilas Mars (és általában a Nyilas) legerősebb tulajdonsága (ebben csak az Ikrek múlja alul), mivel mindig szükségét érzi, hogy szétkürtölje a rábízott bizalmas információkat, sőt gyakran még el is túlozza azokat, hogy a hír fontosabbnak tűnjék, mint amilyen valójában.

Bővebben: Mars, Nyilas
Vénusz a Skorpió jegyben (01° 38' 58")
A Vénusz, -mint a nőiesség szimbóluma- a belső harmónia és esztétika-érzék, az anyagiakhoz való hozzáállás és az érzelmi kapcsolatteremtés képviselője:

Ha a Vénusz a szenvedélyes és megszállott Skorpió jegyében áll, akkor olyan emberrel van dolgunk, aki semmit nem csinál félig.

Az alaposság talán a legfontosabb vonás a Skorpió Vénusz emocionális és pszichológiai természetében. Ez nemcsak a partnerségekre igaz, hanem az élet minden területére (pénzügyek, karrier stb.).

Mindent a maga teljességében kell megélnie, és intuitív módon tudja, ha van még valahol egy hiányzó kis puzzle-darab, vagy ha valami még nem az igazi. A tudatalattija végzi el ezt a munkát, dolgozza fel a „teljes képet", és a Skorpió Vénusznak annál jobb dolga van az életben, minél inkább rá mer hagyatkozni az intuícióira. Az összes jegy közül valószínűleg a Skorpiónak vannak a legpontosabb megérzései (habár a paranoiájára vigyáznia kell!), és ebből adódik, hogy kiváló detektív, kutató, befektető, pszichológus válhat belőle. Ezt a bolygóállást érzelmi szélsőségesség jellemzi, a reakciói rendkívül erőteljesek, és az érzelmei tengermélyek. Ennek ellenére rendszerint azt hiszi - és ezt a környezet általában mosolyogva veszi tudomásul, amikor látja elvörösödni a féltékenységtől vagy a dühtől -, hogy jól el tudja rejteni az érzelmeit.

A Skorpió Vénuszú ember tántoríthatatlanul elkötelezett társ és barát, vagy éppen engesztelhetetlenül ádáz ellenfél, ha úgy érzi, hogy elárulták, ha sebet ejtettek igazságérzetén vagy önbecsülésén. Ha bántják, bosszúállón üthet vissza - mintha ez begyógyítaná a sebesülését.

Általában a legtöbb társasági elfoglaltság hidegen hagyja, mert azokat felszínes időpocsékolásnak tekinti, ráadásul annyira érzékeny a környezeti behatásokra, hogy gyakran valóban jobb neki egyedül. Tulajdonképpen semmiben nem bízik az élet felszíni jelenségei közül, legyen az akár hagyományos, bevett viselkedés, az uralkodó társadalmi rend és divat, vagy éppen az emberek általában.

Azt hiszem, hogy az élettel szembeni szélsőségesen óvatos és gyanakvó megközelítése magyarázza a Skorpió konzervativizmusát. Bár a konzervativizmust eléggé ritkán szokták a Skorpióval kapcsolatban emlegetni, szerintem mégis jellemző tulajdonsága, méghozzá abban az értelemben, hogy bizalmatlansággal és nagyon kedvezőtlenül fogad minden olyan változtatási vagy újítási szándékot, amit nem ő maga kezdeményezett.

Ha azonban egyszer a rá jellemző küldetéstudattal elköteleződik valamilyen változás iránt, akkor képes arra, hogy hihetetlen energiájával teljesen megváltoztassa, sőt forradalmasítsa az adott területet. Ha az ember képes elviselni a Skorpió Vénusz mélységeit és intenzitását, akkor a vele fenntartott kapcsolat gazdagabbá teszi az életét, és feltárja annak sok rejtélyét.

Bővebben: Vénusz, Skorpió
Szaturnusz a Skorpió jegyben (23° 05' 22")
A Szaturnusz a tanítást képviseli a nehézségeken és a gondokon keresztül. Azt is megmutatja meg, hogyan és miben szűkölködünk, hol vannak a gátjaink és gátlásaink, mibe vagyunk hajlamosak belemerevedni. Másodsorban az idősebb emberekre, az apára, férfi testvérekre, betegségekre utal.
A sors bolygójának is nevezik:


Szilárd akarat, kitartás és szorgalom jellemzik, fizikuma is szívós és edzett. Rossz sugárzások esetén önzővé válik, sok sikertelenség éri és sokat betegeskedik.

Bővebben: Szaturnusz, Skorpió
Jupiter az Oroszlán jegyben (19° 35' 54")
A Jupiter azt mutatja meg, hogyan és miben tudunk kiteljesedni, miben hiszünk, mivel azonosulunk, hogyan és miben érezhetjük szerencsésnek magunkat, miben bővelkedünk. 
A hit abban, amit szerencsének és isteni segítségnek nevezünk:

Nagy életerő és életkedv, büszkeség és nagylelkűség jellemzik. Tudatában van annak, hogy vezetésre, irányításra van hivatva, ezért függő helyzetben rosszul érzi magát. Rossz sugárzások esetén hajlamos a nagyzolásra, túlzásokra és önkényeskedésre, valamint a mértéktelen életmódra.

Bővebben: Jupiter, Oroszlán
Merkúr a Mérleg jegyben (16° 47' 45")
{bolygo_merkur_text}
Bővebben: Merkur, Mérleg
Plútó a Bak jegyben (11° 15' 34")
A Plútó a gyökeres átalakulások, a titkok legmélyére való lehatolás és a legmélyebb átalakulás (gyógyulás) képviselője. Továbbá a lázadást, a felforgatást, ugyanakkor az új rend felépítését is jelzi. A cél szentesíti az eszközt:

Sorsa és képessége az én és a külső világ megváltoztatására szorgalmas, gyakorlatias, fegyelmezett. Fontos számára a magány és a személyes integritás.


Hatalmas céltudatosság, kötelességtudás, feladatteljesítés, mindez most társadalmi igény. Itt már nem az egyén és a szűkebb társadalom, hanem maga az emberiség iránti elkötelezettség a vezérelv.
A megvalósítás tűzön-vízen át, de nem pusztítóan az útjában állóval szemben, hanem a célnak megfelelő régebbit akár applikálja is, de az ellenállóval szemben irgalmatlan. ha elgondoljuk, hogy a legutóbb 1762.-ben lépett a Bak jegyébe és éppen ekkor jelent meg Rousseau: „Du contrat social”-ja - amelyben meghirdeti a „vissza a természethez” gondolatot és alig pár éve lett mozgalom a „természetvédelem - és figyelembe vesszük, hogy 2008.-ig milyen változások zajlanak le, úgy nem kell sok fantázia annak megértéséhez, hogy majd akkor igen keményen beleszólnak az egyén életébe, törvényes kötelezettségekkel is (pl. tilos a dohányzás, bárhol, ezt börtönnel büntetik).

Bővebben: Plutó, Bak
Neptunusz a Halak jegyben (04° 56' 00")
A Neptunusz az együttérzés, intuíció, művészi hajlam és önfeláldozás mutatója. Továbbá a tudatalattira, az ösztönéletre, az érzékek feletti világgal való kapcsolatra, néha csalásra való hajlamra utal:

Önfeláldozó jóság és rendkívül nagy emberszeretet jellemzik, de még harmóniában is hajlama van az excentricitásokra. Rossz sugárzások mellett gondolatvilága zűrzavaros, érzései szétfolyóak, ítélőképessége gyenge. Esetleg kényszerképzetek, lelki betegség gyötrik, súlyos esetben elmebaj.

Bővebben: Neptunusz, Halak
Uránusz a Kos jegyben (13° 49' 37")
Az Uránusz a váratlan eseményeket, modern szellemiséget, szociális érzékenységet szimbolizálja, továbbá a lázadás jelölője, a robbanásszerű változásokért és reformokért felelős, a korlátok széttörője:

Függetlenségi vágy, eredetiség, találékonyság. Nyughatatlan, heves természet. Rossz sugárzások mellett önuralom nélküli, fölényes és tapintatlan, másokat akarva-akaratlanul sértegető természet.

Bővebben: Uránusz, Kos
Lilith az Oroszlán jegyben (26° 14' 08")
A Lilith legfontosabb szerepe az, hogy megmutatja, miképpen tudjuk tehetetlen, frusztrált agressziónkat tevékeny, termékeny, teremtő energiává alakítani:

A veszélyes gondoskodó

Az uralkodói nagylelkűség, a hívek kegyes és bőséges ellátása jellemzi hatalmi játszmáját A mágikus erejű nagylelkűség sokakat vonz udvarába. Látszólag végletekig gondoskodó, ugyanakkor fenséges jelenség, nyájas, nagylelkű, a túlburjánzó nőiesség hatalmának ragyogása árad az Oroszlán Fekete Holdat ábrázoló rajzból. Szinte agyonnyom erőteljes kisugárzása. Önkéntelenül is eltelünk a látvánnyal - mintha terített asztal várna...

Bővebben: Lilith, Oroszlán
Bolygók a házakban
Nap az 1-es házban
Növeli a jegy életerejét, megvilágítja az életet a gyermekkor alatt, vidámmá teszi a személyiséget. Az egyén arra vágyik, hogy jusson valamire az életben, bátor az akadályok előtt. Derűlátóvá tesz, növeli a sikerek lehetőségét.

Az ember ezen a területen találja meg legközvetlenebbül énje és kreativitása lényegét. Ez a terület tölti fel energiával, kulcsfontosságú abban, hogy jól érezze mag
át.

Jó életerő és fizikai kondíció. Mindig szembenéz azzal, akivel beszél (fejedelmi testtartás). Mindenáron való győzniakarás, elsőség-vágy. Jó akaraterő és vezetési képesség. Nagyvonalúság és jó kifejezőkészség. Versenyszellem. Szív- szem és gerincproblémák. Parancsolgató stílus, felvágás, ház vége felé hajlam hazugságra. Túlzott önbizalom, gyakran önzés. Idegesség, túlfeszítettség.
Bővebben: Nap
Hold az 1-es házban
Az ember ezen a területen keresi a beteljesedést, az érzelmi biztonságot, a boldogságot. Itt a legközvetlenebb tapasztalatokat szerezheti a valahová tartozás érzéséről, egy tiszta én-képről.

Mindenképpen finomit, lágyit az egyéniségen. Biztonságban szivesen kitárulkozik. Erős intuitiv készség, fokozott érzelmek. Fokozott bőr-érzékenység. Emésztő és nemi szerv érzékenysége. Gondok az anya-gyermek kapcsolatban. Gyakori az örökbefogadás.

Bővebben: Hold
Vénusz az 1-es házban
Az ember ezen a területen keresi az örömöket, az elégedettséget, a boldogságot. Ezen a területen tudja feloldani énjét másokban, itt tudja leginkább kifejezni szeretetét és itt tudja átérezni, hogy őt szeretik.

Vonzó külső, jó ízlés, művészi hajlamok. Megnyerő egyéniség. Fejlett szépérzék, kedvesség. Elegáns divatdámák és ünnepelt mozicsillagok képletében gyakori.
Rossz sugárzások melett: Gyenge életerő, beteges fizikum. Hajlam elpuhultságra és felületességre. Szórakozásszeretet, könnyelmű kalandok. Erős érzékiség, legrosszabb esetben zabolátlanság.

Bővebben: Vénusz
Szaturnusz a 2-es házban
Az ember ezen a területen érezheti át legmélyebben a stabilitást, önmaga csorbítatlanságát. Itt találja meg azt a kemény munkát, felelősségvállalást, rá nehezedő nyomást, amely mind szükséges ahhoz, hogy személyisége egybekovácsolódjék. Ez a ház jelzi a létezésének azt a területét, amelyet az illető különösen fontosnak érez.

Takarékos, előrelátó természet. Szívós, kitartó munkával alapozza meg anyagi helyzetét. Amit megszerez, azt megőrzi és gyarapítja.
Rossz sugárzások melett: Anyagi zavarok, veszteségek. Esetleg rászedik, meglopják, kirabolják. Általában szegénységet jelez.

Bővebben: Szaturnusz
Mars a 3-as házban
Az ember ezen a területen tudja legközvetlenebbül kifejezésre juttatni az önérvényesítését, a bátorságát és a kezdeményezőkészségét. A létezésnek ez az az területe, mely kulcsfontosságú, hogy megőrizze testi energiáját, egészségét.

Jó észbeli képességek, logikus gondolkozás, tág látókör. Mozgékony, ügyes, talpraesett. Kisebb utazásai néha váratlan fordulatokkal járnak.
Rossz sugárzások melett: Kritizáló hajlam, meggondolatlan kijelentések. Rövid utazásai közben, vagy levélváltással, okmányokkal kapcsolatban sok kellemetlenség. Összeférhetetlenség a rokonokkal, szomszédokkal.

Bővebben: Mars
Plútó a 3-as házban
Az ember itt élheti át életvitele és a belé rögzült önkifejezési módok teljes transzformációját. Ez a terület általában különösen mélyen érinti az illetőt, az életnek ebben a szférájában találkozhat tudatosságának legtisztább, legőszintébb fejlődési lehetőségével.

Jó kapcsolat rokonokkal, barátokkal, szomszédokkal.

Cél: tanulni, kommunikálni, és megtapasztalni a szó erejét, hatalmát. Fontos a közvetlen környezettel és a közeli rokonokkal való viszony pozitív kialakítása.

Rossz sugárzások melett: Viszály, irodalmi tevékenységekben és újságírásban sikertelenség.

Bővebben: Plútó
Neptunusz az 5-ös házban
Az ember ezen a területen élheti át legközvetlenebbül mindazt, ami misztikus, transzcendens, inspiráló, ami nem anyagi jellegű. Ez az a terület, ahol legnagyobb tere nyílik a képzeletnek. Ez az a hely, ahol megvillan életünk spirituális területe, ahol a világ dolgait legkönnyebb az ideák magaslatára emelni.

A szerelem és az érzelmek házában még jó állásban sem előnyös. Túlzott érzékiséget okoz, és gyakran kellemetlen meglepetéseket is tartogat.
Rossz sugárzások melett: Nem normális szexuális hajlamok, perverzitások. Érzelmi zavarok, válás. Szabadosság, laza erkölcsi felfogás.

Bővebben: Neptunusz
Uránusz a 6-os házban
Az ember ezen a területen találkozhat legközvetlenebbül önnön egyediségével, eredetiségével, egyéni látásmódjával. Itt keresi az izgalmakat. Itt tud leginkább hozzáhangolódni a társadalomhoz, itt tud legjobban a világ hasznára válni.

Repüléssel, villamossággal kapcsolatos munkakörökben eredményes tevékenység, újítási, feltalálási készség. Betegségekből való hirtelen felgyógyulás.
Rossz sugárzások melett: Gyakori betegség, főleg ideges bajok. Nappal rossz kapcsolatban szívszélhűdés, Neptunusszal idegbaj mellett öngyilkossági hajlam. Munkaviszonyban gyakori, hirtelen változások. Alárendeltekkel sok kellemetlenség. Nyughatatlanság.

Bővebben: Uránusz
Leszálló holdcsomópont a 6-os házban
A karmikus múlt

Szolgálat háza.
Egészségi viszonyok, elmúló betegségek, munka, szolgálat, alárendeltek, szolgaszemélyzet. Kisebb állatokhoz való viszony.

Bővebben: Leszálló holdcsomópont
Jupiter a 10-es házban
Az ember ezen a területen találkozik legközvetlenebbül a hittel, a bizakodással, a jövőbe vetett reménységgel. A létezésnek ezen a területén érezheti a legmélyebb optimizmust az önjobbításban és abban, hogy személyisége fejlődik.

Hivatásában emelkedés, siker. Közmegbecsülés, hírnév. Szerencse, karrier, kitüntetések, magas állás. Bírák, minisztériumi magas hivatalnokok, vezérigazgatók képlete.
Rossz sugárzások melett: Felemelkedés csak visszaesésekkel lehetséges. Magas állású személyek gátolják az előrejutást. A siker sem tartós és zavartalan.

Bővebben: Jupiter
Lilith a 10-es házban
Meg nem engedett eszközök által megszerzett társadalmi pozíció. Kétes foglalkozások. A becsületesség hiánya. Alacsony erkölcsi színvonal.
Bővebben: Lilith
Merkúr a 12-es házban
Az ember ezen a területen találkozik legközvetlenebbül az őt kielégítő valódi kommunikációval, és intellektusa a létezés ezen a területén aktív.

Elvont szellemi tevékenységre, rejtelmes, misztikus dolgok megismerésére és okkult tudományokra való hajlam, mindez csendben, a világtól elvonulva.
Rossz sugárzások melett: Titkos ellenségek által irányított intrikák. Váratlan nehézségek és sorscsapások. Bizonytalan életkörülmények. Ideggyengeség. Zárt intézet.

Bővebben: Merkúr
Felszálló holdcsomópont a 12-es házban
A karmikus életfeladat

Lelki gazdagság

Fiatalabb éveiben nagyon tevékeny életet él, mert meg van győződve arról, hogy nagyon fontos az, hogy mindig segítőkész és lelkiismeretes legyen. De ahogy érik, egyre inkább azt fogja érezni, hogy legbelül elégedetlen, és hogy valami olyan fontos dolog hiányzik az életéből, amit még nem tud pontosan meghatározni. Ha teljes életet szeretne élni, akkor arra lenne szüksége, hogy figyelembe vegye saját szükségleteit is. Nem kellene olyan nagy jelentőséget tulajdonítania munkahelyi és otthoni feladatainak. Inkább lelkivilágára kell most összpontosítania, hiszen ettől várhatja azt, hogy igazán előrébb jusson. Szüksége van egy olyan helyre, ahová mindig visszavonulhat, és ahol nyugodtan figyelhet érzéseire, illetve kreativitására. Fontos tényezőt jelenthet életében a természet és a kozmosz szépsége, és bizonyára hasznára válik az, ha foglalkozni kezd a meditációval, vagy a spirituális tényezők valamilyen más formájával.

Bővebben: Felszálló holdcsomópont
Házad jelentése
Mérleg az 1-es házban (Aszcendens)
(21° 53' 17")
Személyiség (ÉN).
Test, külső, általános egészségi viszonyok, egyéniség, jellem, temperamentum.

Bővebben: Mérleg
Skorpió a 2-es házban (18° 46' 31")
Az egyén önállóságának eszközei:
anyagiak, ingók, pénz, továbbá tehetség, képességek, a lélek szabadsága, a praktikumok.

Bővebben: Skorpió
Nyilas a 3-as házban (21° 09' 54")
Kapcsolatok háza.
Analitikus gondolkozás, kifejezésmód, testvérek, szomszédok, okmányok, irományok, levelezés, irodalmi működés, kisebb utazások.

Bővebben: Nyilas
Bak a 4-es házban (IC) (27° 34' 04")
Család háza.
Otthon, szülők, haza, származás, az élet második fele, öröklött és veleszületett hajlamok, föld- és bányabirtok, okkult ház.

Bővebben: Bak
Halak az 5-ös házban (01° 39' 40")
Életörömök háza.
Szexualitás, élvezetek, szenvedélyek, szerelmi viszonyok, kalandok, vállalkozási kedv, szórakozás, szerencse, spekuláció, játék, sport, terhesség, gyermekek, tanulmányok, nevelés, szórakozással kapcsolatos helyiségek és vállalkozások.

Bővebben: Halak
Halak a 6-os házban (29° 42' 06")
Szolgálat háza.
Egészségi viszonyok, elmúló betegségek, munka, szolgálat, alárendeltek, szolgaszemélyzet. Kisebb állatokhoz való viszony.

Bővebben: Halak
Kos a 7-es házban (21° 53' 17")
A nem-Én: A külvilág.
Partner, házastárs, munkatárs, üzlettárs, nyilvános szereplés. Nyílt ellenség, polgári perek.

Bővebben: Kos
Bika a 8-as házban) (18° 46' 31")
Visszafejlődés, elhalás háza.
Lelki átalakulás, halál-, annak neme, oka. Más halálából folyó következmények, örökség. Házastárs vagyona, ajándékok, más vagyonának kezelése. Okkult ház.

Bővebben: Bika
Ikrek a 9-es házban (21° 09' 54")
Az életbe helyezkedés háza.
Szintetikus gondolkozás, magasabb gondolkozás: morál, vallás, filozófia, metafizika, élet- és világfelfogás, ambíciók, politika. Hosszú és távoli utazások. Intuíció

Bővebben: Ikrek
Rák a 10-es házban (MC) (27° 34' 04")
„Karrier háza"
Hivatás, társadalmi állás, eredmények, hatalom, tettek, kitüntetések. Emelkedés vagy bukás.

Bővebben: Rák
Szűz a 11-es házban (01° 39' 40")
Az élet-megoldás háza.
Barátok, pártfogók, segítő erők, összeköttetések, pártfogoltak. Remények, óhajok és ezek megvalósulásának foka. Harmonikus vagy diszharmonikus társadalmi élet. A realizálás.

Bővebben: Szűz
Szűz a 12-es házban (29° 42' 06")
Csapások háza.
Korlátozások, akadályok, életpróbák, gondok, bajok, csalódások, zárt intézetben (kórházban, ideggyógyintézetben, kolostorban, fogházban) való tartózkodás, száműzetés. Eletpróbák, életvizsgák, krónikus betegségek. Titkos ellenségek. Kapcsolatok nagy állatokkal. Okkult ház.

Bővebben: Szűz
Bezár

Az Asztrológia egy Földközpontú, - megfigyeléseken alapuló (egzakt) tudomány. Földközpontú azért, mert a születési képleted középpontjában a Föld azon pontja áll, ahol születtél. A Földet ölelő égboltot: egy tizenkét egyenlő részre felosztott kör szimbolizálja (360° = 12 x 30°). Így biztosítva helyet a Zodiákus 12 állatövi jegyének, melyek egymást szigorú sorrendben az alábbiak szerint követik (óramutató járásával ellentétesen):

A 12 állatövi jegy:


Az egymással szemben lévő jegyek, kiegészítik egymást. Vagyis a tulajdonságaikat nézve, ami az egyikből hiányzik, az a másikban megvan. A “mérleghinta effektus” miatt, ezek a jegy-párok ösztönösen vonzzák egymást. Ha csak a Nap jegyeket néznénk, már akkor is számos olyan párkapcsolatot találnánk, ahol ez a fajta kapcsolódás fennáll. És akkor a többi bolygóról még nem is beszéltünk!

  • Kos - Mérleg
  • Bika - Skorpió
  • Ikrek - Nyilas
  • Rák - Bak
  • Oroszlán - Vízöntő
  • Szűz - Halak

Aszcendens

Horoszkópunk kezdőpontját: születésünk pillanatában keleten, az éppen felkelő állatövi jegy határozza meg! Vagyis az Aszcendens.

A tengelyek

Az Aszcendens után már sejtheted, hogy a képletedben vastagon kiemelt vonalak: azaz a tengelyek, - égtájakra mutatva, képleted egy-egy sarkalatos pontját jelölik. Az Aszcendensed jegye többek között a személyiségedre, a vele szemben lévő Deszcendens a kapcsolataidra (elsősorban a társadra), az Ic az eredetedre (család stb.), míg az Mc a céljaidra enged következtetni.

A házak

Aszcendens helyzete kulcsfontosságú! Hiszen kezdőpontként, az Ő területére épül az I. ház csúcsa (az Aszcendens -tengely egyben az I. ház csúcsa!), így határozva meg azt, hogy a többi 11 „kész-ház", a már megszokott módon: vagyis az óramutató járásával ellentétes irányban, Őt követve mely területekre épüljön. Azaz, hogy az egyes házak, mely jegyekben kezdődjenek...

A 12 ház jelentése

Az I. ház, a bemutatkozás háza. E házon keresztül mutatjuk meg a külvilágnak a képességeinket, karakterünket, megjelenésünket, esetenként az álarcainkat. Vagyis az első ház képvisel bennünket.

A 2. ház klasszikus értelmezés szerint a pénz háza. Meghatározza, miként viszonyulunk a biztonsághoz, az anyagi és egyéb javakhoz. Minden olyat szimbolizál, amit önmagunk tulajdonának tekintünk, legyen az akár egy szellemi érték, vagy akár a saját partnerünk. Vagyis, a második ház szimbolizálja a vagyonunkat.

A 3. ház határozza meg a kommunikációs képességeinket, - akár írásban, akár beszédben történjen is az. Alapfokú tanulmányainkon túl, megmutatja kisebb utazásainkat, testvéreinkhez, szomszédjainkhoz, illetve a közvetlen környezetünkhöz fűződő kapcsolatunkat. Vagyis a harmadik ház: a kommunikáció háza.

A IV. ház vonzáskörébe tartozik az otthon, a család és többek között az eredet. Megvilágíthatja a szüleinkről alkotott véleményünket, szűkebb családi kapcsolatainkat, a múlthoz és az emlékekhez való viszonyunkat. Az ingatlan ügyeinken túl, feltárja az időskorunk jellegzetességeit. Vagyis a negyedik ház: az eredet és az otthon háza.

Az 5. ház szimbolizálja az élet örömeit. Beletartozik minden, ami örömet okoz nekünk, legyen az a gyermekünk vagy akár a szerelmünk. A kreativitás, a kockázatvállalás, a játékok (szerencsejátékok is), a szórakozások mind az ötödik ház hatáskörébe tartoznak. Vagyis az ötödik ház: az élet örömeinek háza.

A 6. ház megmutatja egészségi állapotunkat, szerzett vagy öröklött betegségeinket, valamint testünk ápolását. Egészségünk mellett, rávilágít mindennapi kenyérkereső munkánkra, munkakörülményeinkre, tűrő- és alkalmazkodóképességünkre. A kisállatokhoz való kötödésünk is erre a házra vezethető vissza. Vagyis a hatodik ház: az egészség, és a kötelezettségek háza.

A VII. ház értelmezésénél az emberi kapcsolatok kerülnek a középpontba. Úgymint, az első házasság, a társulások, a riválisok vagy akár a nyílt ellenségek. Együttműködési képességünkön keresztül, feltárja igényünket a kapcsolatokra vagy esetleg annak hiányára. Szerződéseinket, szövetségeseinket, valamint bírósági ügyeinket szintén ez a ház képviseli. Vagyis a hetedik ház: a külvilág és az emberi kapcsolatok háza.

A 8. ház képvisel minden olyat, amiről nem szívesen beszélünk! Ilyen az elmúlás (nem az idejét mutatja meg, hanem annak körülményeit!) vagy akár a szexualitás. Mindezeken túl, e ház képviseli a komolyabb műtéteket, a más pénzének kezelését, a nagy befektetéseket, megérzéseinket, és a titkainkat. Vagyis a nyolcadik ház: az elmúlás és a titkok háza.

A 9. ház, a filozófiai nézetünket, ideáinkat mutatja meg. Életszemléletünkön és a joghoz való viszonyunkon túl, rávilágít a külföldi és a szellemi (könyvek) utazásainkra, főiskolai vagy akár egyetemi tanulmányainkra, esetenként a második házasságára. Vagyis a kilencedik ház: a hagyományos iskolán túli tanulás és az életszemlélet háza. (Ennek a modulnak az elsajátítása, hogy éppen most olvasod, a 9. házadban pontosan látható...)

A X. ház, a becsvágy, a törekvés, a pályafutás és a karrier háza. Általa feltérképezhetjük, miként befolyásol minket a felelősség vagy akár a hatalom, - ha azt ránk ruházzák. Az elérhető céljainkon túl, megmutatja kapcsolatunkat a szüleinkkel. Vagyis a tizedik ház: az érvényesülés és a karrier háza.

A 11. ház képviseli a pártfogóinkat, a barátainkat, vágyainkat és az álmainkat. E ház jelöli a 3. házasságot, nevelt, - nem vér szerinti gyermekünket, továbbá társadalmi kapcsolatainkat (egyesületek, pártok stb.) és a nem utolsó sorban a jövőbe vetett terveinket is. Vagyis a tizenegyedik ház: a vágyak és a remények háza.

A 12. ház a visszavonulások és a valóság elöli menekülés háza. A nyilvánosságtól való elszigetelődést, a valódi titkokat (amelyeket soha nem mondanánk el), a névtelenséget, az áldozatvállalást, a káros szenvedélyeket (alkohol, kábítószer, stb.), a mások szolgálatát és a zárt intézményeket (kórház, börtön) e ház képviseli. Vagyis a tizenkettedik ház: a megpróbáltatások háza.

Holdcsomópontok

A Föld, az óramutató járásával ellentétes irányban kering a Nap körül, - a Föld körül, szintén az óramutató járásával ellentétesen pedig a Hold. Így a Hold, a Föld Nap körüli pályáján (szakszóval: az ekliptika síkján), kétszer halad át. A Naptól távolodó pontot Leszálló Holdcsomópontnak, míg a Naphoz közelítőt Felszálló Holdcsomópontnak nevezzük:Megjegyzés: A leszálló holdcsomópotot az előző életekhez társítjuk. A felszálló holdcsomópont, a jelen élethez tartozó karmikus életfeladatot jelzi.Állatövi jegy uralkodói

Egy adott ház tulajdonosa(i), annak az állatövi jegynek az uralkodó bolygója, vagy bolygói lesznek, amelyben az adott ház kezdődik! Az Asztrológia jelenlegi állása szerint: az állatöv 12 jegyéhez, a következő uralkodók vannak társítva:


A születési uralkodó

A születési képletedben a téged jelölő bolygó: az Aszcendensed jegyének uralkodó bolygója. Asztrológiában a képlet tulajdonosát jelölő bolygót: születési uralkodónak nevezzük! (Egyes könyvekben, Szignifikátornak is nevezik.) Jelentősége, kiemelkedő! Hiszen a képletben elfoglalt helyzete már önmagában is meghatározza a képlet tulajdonosának életútját. Egy jó “helyzetben” lévő születési uralkodó gondtalanabb, - míg a kevésbé jól álló, feladatokkal teli életre utal. A ház, amelyben a születési uralkodónk áll, különös jelentőséget kap! A ház által jelzett életterületekkel (eseményekkel, vagy adott esetben személyekkel): teljesen azonosulunk. Vagyis életünk során a számunkra legfontosabb események, itt történnek meg...


Horoszkóp mintázatok

A horoszkóp ábrát több szempontból is lehet elemezni és értelmezni. Ennek egyik módja a bolygók elhelyezkedéséből adódó mintázat értelmezése. A módszert Marc Edmund Jones (1888 – 1980) asztrológus, a száb szimbólumok megalkotója fejlesztette ki.


7 alapvető mintát különböztethetünk meg:


1. Köteg:
A bolygók egy „kötegbe” vannak csoportosulva (kevesebb mint 120°-os területen). Ez egy erős bolygó koncentráció, mely olyan személyiséget kölcsönöz, amely egyszerre erős és eltökélt érdekeinek megvalósításában. Kevésbé képes mások megértésére és nehezebb lehet számára, hogy megossza életét másokkal. Olyan vállalkozások ajánlatosak neki, amelyek koncentrációt, kitartást és elkötelezettséget igényelnek vagy egy bizonyos területen való szakosodást. A köteg vezető bolygója (óra mutató járásával ellentétes irányban) nagyobb jelentőséget kap.


2. Tál:
A képlet bolygói egy 180° fokos “tál” formába csoportosulnak. Önálló személyiség típust tükröz, aki olyan karrierekhez vonzódhat, amelyek maga és mások számára is a legnagyobb elégtételt nyújthatják. A vezető bolygó (óra mutató járásával ellentétes irányban) ebben az esetben is kiemelt jelentőséggel bír.


3. Kosár:
Megfigyelhető, hogy az egyik bolygó az ellenkező félgömbön található, mint a többiek. Ez a magányos bolygó, olyan mint egy fogantyú ebben a “kosár” formában. Ez a minta aktív tartozási vágyat jelez a társadalomhoz. Azonban gyakran megtörténhet, hogy az illető elvárja, hogy felfedezzék tehetségét ahelyett, hogy megpróbálna beilleszkedni. Rendszerint egy kiemelt témára fordítja figyelmét. Saját önfenntartásán túlmutató, kiemelt cél érdekében munkálkodik. Többnyire az egyedül álló bolygó jellege alapján fog viselkedni, ami kiemelt hatást gyakorol a képletben.


Mérleghinta:
Láthatjuk, hogy a bolygók két csoportot alkotnak a képlet ellentétes oldalain. A csoportok nem kevesebb, mint hatvan fok vagy két jegy távolságra vannak egymástól. Az ilyen képlettel rendelkező személy úgy viselkedik, mint egy “mérleghinta”, életében tisztán követhető két határozottan ellentétes alternatíva állandó jelenléte. Kihívást jelent integrálni élete ezen két élesen különböző részeit, melyek gyakran versenyeznek egymással. Azonban, amennyiben sikerrel jár, képessé válik egy olyan kifinomult viszonyulást kialakítani, mely által az élet legtöbb kihívásának ellen tud majd állni.


Mozdony:
Látható, hogy a bolygók közötti szög kevesebb, mint 240°. Az ilyen személy gyakran magányos és elvárja a nyilvánosságtól, hogy felfedezzék álláspontját és igazát. Az óramutató járásával megegyező irányban kiemelkedő bolygó jelentős hatással lesz a jellem alakulására, a napjegytől függetlenül. Úgy működik, mint a születési képlet “mozdony”-a, vezetve őt kitűzött céljainak elérésében, kitartást és energiát biztosítva a többi bolygónak.


Elhajló:
Ez a fajta képlet azért is figyelemre méltó, mert több pár bolygó véletlenszerűen elosztott együttállása köré rendeződik az ábra. Ezeknek köszönhetően a személy óriási tehetséggel és lehetőségekkel rendelkezik, melyek szándékos odafigyelést igényelnek a továbbfejlesztésük érdekében. Individualista és nem vágyik beosztott vagy rendszerezett életre, törekedik arra, hogy ne kerüljön a rutinok csapdájába. Azonban gyakran okozhat nehézséget, hogy a több képesség közül egyik sem válik meghatározóvá, így pedig összességükből sem származik a lehetséges legtöbb eredmény. Szükséges összpontosítania, hogy “szedje össze magát”.


Folt:
A képlet bolygói egy “foltot” alkotnak. Ahogy a neve is mutatja ez a minta, vagy inkább egy adott minta hiánya, akkor jelentkezik, ha a bolygók véletlenszerűen oszlanak el a képlet körül. Egy ilyen személy sokoldalú, egyetemes és szellemileg gazdag életszemléletet követ. Örömmel osztja meg erőforrásait amennyire lehetséges és ahol a leginkább szükség van rájuk. Ellenben, ennél a mintánál fennáll a veszélye annak, hogy szétszórja az energiáit különösebb eredmények nélkül, mert kevésbé hajlandó egy adott irányba összpontosítani őket.